Home » Sporni finansijeri stranke Narodni front

Sporni finansijeri stranke Narodni front

Piše INFO

Inkasiran novac u Narodni front Jelene Trivić težak je skoro 205.000 maraka. Ne čudi što je dugo krila finansijere, jer je teško povjerovati i u ono što je po zakonu morala dostaviti CIK-u.

Uvidom u te prihode, fizička lica su, navodno, donirala čak i do 8.000 maraka. Ipak, nije jasno ko je, zapravo, obezbijedio taj novac. Njegovim porijeklom CIK se nije bavila.

“Vjerovatno obezbijeđena na neki drugi način međutim fizička lica naknadno koja će potpisati te donacije i da to suštinski nisu neki doprinosi zainteresovanih pojedinaca koji žele da pobijedi ideja Jelene Trivić i njena stranka nego da se tu upravo radi o nekim sredstvima, da li od nekih stranih izvora ili od određenih krugova, određenih privatnika”, rekao je Srđan Mazalica, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Samo za mjesečne troškovi, između ostalog i službenog automobila, fotografa, kirije, kancelarije, Jelena Trivić sa platom univerzitetskog profesora, trebala bi magičnom računicom da obezbijedi oko 100.000 maraka. Još čudnije je da tu cifru mogu dostići lica na čija imena je uplaćivan novac za Narodni front.

“Vidite da su to ljudi koji su ratni vojni invalid, pa eto on ima 7.000 maraka da da u kešu nekoj političkoj organizaciji u osnivanju. Tu vidite članove bliske porodici Jelene Trivić, pa i samu Jelenu Trivić, koja daje 7.500 maraka. Mi nemamo, dakle, nikakve informacije otkud novac tim ljudima da oni na takav način izvade, pazite u današnje vrijeme pet, sedam, deset hiljada maraka”, rekao je Ivan Begić, direktor Tok TV-a.

Predsjednik stranke Jelena Trivić o stvarnom porijeklu novca nikada se nije izjasnila, što samo podgrijava sumnje da je tajno obezbijeđen. Odbornik Smiljana Babić Moravac upozorava na interese onih koji su iskeširali novac.

“To nije teško uštimati, ja ne kažem da ona to čini, ali vrlo je simptomatično naravno, pa to treba po meni ispitati ili neka ona sama objasni otkud joj toliki novac. To je zaista čudno, ko danas daje 7.000, ma veće su cifre u pitanju. Ko to daje ako nema nekakav interes”, rekla je Smiljana Babić Moravac, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka.

Jelena Trivić ni danas nije objasnila porijeklo novca, na naše pozive nije bilo odgovora. Još u prošloj kandidaturi Trivićka je digla na noge policiju zbog sumnje da je u automobilima pronađen novac kojim je kupovala glasove.

Slične novosti

Komentari