Home » Šojgu: Preko 80.000 mrtvih

Šojgu: Preko 80.000 mrtvih

Piše INFO

Gubici oružanih snaga Ukrajine od početka godine iznose preko 80.000 ljudi i 14.000 jedinica naoružanja, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Takođe, ukrajinske snage su izgubile, kako tvrdi, 1.200 tenkova i oklopnih vozila.

Nakon propale kontraofanzive, Oružane snage Ukrajine pokušavaju da se učvrste na pojedinim linijama i položajima, ali nisu uspele da ostvare ciljeve ni u jednom pravcu.

Ruska vojska nastavlja da potiskuje ukrajinske formacije na zapad, saopštio je ruski ministar na sednici sa vojnim vrhom.

Od početka godine pod kontrolu Oružanih snaga Rusije u novim regionima prešlo je više od 400 kvadratnih kilometara teritorije.

Ruska vojska je u martu oslobodila pet naseljenih mesta – Neveljsko, Orlovka, Tonenjko, Krasno u DNR i Mirno u Zaporoškoj oblasti, rekao je Šojgu.

Uprkos tome što nema uspeha na kontakt liniji, Kijev i dalje pokušava da ubedi svoje zapadne sponzore da je u stanju da se suprotstavi ruskoj vojsci, ocenio je ruski ministar. Zbog toga pokušava da prebaci borbe na teritoriju Rusije, pribegavajući terorističkim aktima i granatiranju civilnog stanovništva.

“Naše Oružane snage reaguju asimetrično na takve zločine ukrajinskih militanata. U martu su visoko preciznim oružjem i dronovima izvedena dva masovna i 190 grupnih napada na teritoriju Ukrajine. Pogođeni su objekti vojne i energetske infrastructure”, saopštio je Šojgu.

Šojgu je poručio da će ruska vojska nastaviti da potiskuje protivnika i da smanjuje njegove borbene kapacitete.

Slične novosti

Komentari