Home » SNSD-ova većina pravi račun bez krčmara u Bijeljini

SNSD-ova većina pravi račun bez krčmara u Bijeljini

Piše INFO

Najava skupštinske većine, samo dan uoči održavanja lokalnog parlamenta, da će usvojiti veliki broj sopstvenih amandmana na Prijedlog budžeta za 2021. godinu – istog onog budžeta koji su sami kreirali, najbolje oslikava neodgovornost i bahatost Koalicije “Dogovor za Bijeljinu”, predvođene SNSD-om, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Najava skupštinske većine, samo dan uoči održavanja lokalnog parlamenta, da će usvojiti veliki broj sopstvenih amandmana na Prijedlog budžeta za 2021. godinu – istog onog budžeta koji su sami kreirali, najbolje oslikava neodgovornost i bahatost koalicije “Dogovor za Bijeljinu”, predvođene SNSD-om, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Zdrav razum, kaže on, nameće logično pitanje – kako je moguće da oni koji su kreirali strateški važan dokument,  naprasno, pod plaštom tobožnje brige o poljoprivrednicima, natalitetu i zapošljavanju, taj isti budžet sada bezočno prekrajaju, na štetu građana Bijeljine i Semberije?!

“Šta se to preko noći dogodilo u glavama osiljenih predvodnika skupštinske većine da gradsku kasu, koju su sami projektovali, odjednom “čerupaju”, kako im volja?!

Da li zbog njihove nekontrolisane rastrošnosti u predizbornom periodu sada građani moraju da plaćaju ceh?!”, pita gradonačelnik Bijeljine.

“Nedopustivo je da demonstracija moći 23 odbornika zanemaruje instituciju gradonačelnika koga je narod Semberije većinski podržao, pokušavajući da ga dovedu pred svršen čin, donoseći pogubne odluke iza zatvorenih vrata, u uskom krugu moćnika!

Da li je suvišno podsjetiti da su iste te lokalne kabadahije koje nastoje narod Semberije zavarati pričom o navodnom boljem položaju poljoprivrednika, već predmet istražnih organa zbog sumnjive raspodjele vrtoglavih 650.000 KM iz Agrarnog fonda?!

I kako je moguće da takvi rasipnici ponovo licitiraju sa narodnim parama i donose odluke i prije same sjednice”, navodi Petrović.

Prema njegovim riječima, nema sumnje da se skupštinska većina surovo poigrava sa budućnošću naših građana, krpeći prošlogodišnje budžetske rupe koje su sami sumanuto kopali, prkoseći fiskalnoj stabilnosti grada Bijeljina.

“Njihovu bezobzirnost i aroganciju potvrđuje i ponovno neodazivanje na razgovor, da bismo postigli politički kompromis, čime su opet dokazali isključivu brigu za sopstvene pozicije i privilegije. Previđaju “narodni” dušebrižnici da ovakvim ponašanjem prave račun bez krčmara, a narodu ispostavljaju najskuplji. Tome će se, najzad, morati stati u kraj”, kazao je gradonačlenik Bijeljine.

Slične novosti

Komentari