Home » Senka Nožica: Preko suda je pokušan politički odstrel Osmana Mehmedagića

Senka Nožica: Preko suda je pokušan politički odstrel Osmana Mehmedagića

Piše INFO

Nakon oslobađajuće presude direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću zbog zloupotrebe položaja kako bi pribavio videosnimak iz BH Pošte obratila se njegova advokatica Senka Nožica.

Ona je prokomentarisala ovu “pobjedu” odbrane kazavši da je cijeli proces zapravo bio pokušaj diskreditacije jedne važne institucije i njenog direktora.

“Odbrana mora reći da, iako je ovo jedna pobjeda, nije pobjeda koja zaslužuje radovanje i slavljenje, jer su cijelim ovim postupkom željeli učiniti veliku štetu jednoj od značajnijih institucija, a to je OSA”, rekla je Nožica.

Ona je dodala da je sudija Branko Perić uvidio zbog čega se vodio cijeli proces, a zbog kojeg je u proteklom periodu vršen i pritisak na Sud BiH.

“Sudija Perić je apsolutno sve rekao, rekao je ono što je i odbrana rekla. Ovdje se vodio jedan rat, politički odstrel preko suda protiv našeg branjenika. Cilj svega je bio da se on odstrani od svog posla”, kazala je.

Na kraju je zaključila to da “raduje činjenica što ima mogućnosti dokazivanja istine u Bosni i Hercegovini” i što postoje sud i sudije koji “znaju detektovati stvari i nazvati ih pravim imenom”.

Slične novosti

Komentari