Home » Šef srbijanske diplomatije Nikola Selaković iduće sedmice dolazi u Sarajevo i Drvar

Šef srbijanske diplomatije Nikola Selaković iduće sedmice dolazi u Sarajevo i Drvar

Piše INFO

Ministar vanjskih poslova Republike Srbije Nikola Selaković naredne sedmice stiže u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, saznaje Klix.ba. Tokom boravka u našoj zemlji šef srbijanske diplomatije obavit će brojne sastanke, a posjetit će i Drvar.

Planirano je da Selaković u srijedu avionom stigne u Sarajevo nakon čega ga očekuju sastanci sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković te sastanak delegacija ministarstava BiH i Srbije.

Tokom dana je planiran sastanak Selakovića i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije te sa generalnom sekretarkom Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) Majlindom Bregu.

Srbijanski ministar će posjetiti i Administrativni centar Vlade RS-a u Istočnom Sarajevu gdje će razgovarati sa predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović.

Nakon toga planiran je susret s mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom te obilazak crkve i muzeja. Dan bi trebao okončati sastankom sa ambasadorom Srbije u BiH Aleksandrom Đorđevićem.

Tokom drugog dana posjete glavnom gradu BiH, ministar Selaković bi trebao obaviti sastanak sa članovima Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem nakon čega je planiran put za Banju Luku i Drvar.

Ova posjeta dolazi nakon nedavnog dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je dopremio prvu donaciju vakcina za Federaciju BiH.

Slične novosti

Komentari