Home » SDA nakon verbalnog napada na bošnjačkog odbornika u Bratuncu: Nadležni hitno moraju reagovati

SDA nakon verbalnog napada na bošnjačkog odbornika u Bratuncu: Nadležni hitno moraju reagovati

Piše INFO

Općinski odbor Stranke demokratske akcije u Bratuncu danas je ustvrdio da je njihov član Skupštine općine verbalno napadnut od savjetnika načelnika te općine Srđana Rankića.

Kako su naveli iz SDA, psovke i vrijeđanje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi upućene predsjedniku Kluba SDA u Skupštini općine Bratunac Ćazimu Jusupoviću u toku zasjedanja pokazuju da je ugrožena bezbjednost bošnjačkih odbornika.

“Velikosrpska nacionalistička politika koju zagovara i provodi aktuelni načelnik može imati pogubne posljedice po međunacionalne odnose u ovom gradu. Ako su odbornici izloženi ovakvim vrijeđanjima i pritiscima na zvaničnim sjednicama šta onda mogu očekivati građani Bošnjaci na ulici i svakodnevnom životu”, naveli su iz bratunačke SDA.

Pozvali su agencije koje su zadužene za bezbjednost građana da se pozabave bezbjedonosnom situacijom u ovom gradu i da ispitaju incident koji se dogodio.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova RS ovo može smatrati zvaničnom prijavom protiv imenovanog za širenje vjerske i nacionalne mržnje te prijetnju i ometanje izabranog zvaničnika da obavlja svoj posao bez pritiska, vrijeđanja i prijetnji. Ukoliko ovaj incident ostane bez istrage, epiloga i sankcije možemo očekivati radikalnije prijetnje i pritiske”, dodali su.

Iz SDA su pozvali sve ambasade, međunarodne i domaće humanitarne i druge organizacije da prekinu saradnju sa općinskom administracijom u Bratuncu u kojoj sjede ljudi koji još uvijek žive u 1995. godini. Također, zahvalili su se dijelu odbornika iz reda srpskog naroda koji su odmah reagovali Rankića upozorili na neprihvatljivo ponašanje i vrijeđanje.

Slične novosti

Komentari