Home » Savo Manojlović se hitno vraća u Srbiju po zadatku Marka Parezanovića

Savo Manojlović se hitno vraća u Srbiju po zadatku Marka Parezanovića

Piše INFO

Posle kraćeg predaha Save Manojlovića na putovanju na Evropsko prvenstvo u fudbalu u Nemačkoj, koje je dobio kao nagradu od Marka Parezanovića zbog uspešnog razbijanja prozapadne opozicije, lideru „Kreni-Promeni“ je dodeljen novi zadatak od ovog visokog funkcionera BIA da se hitno vrati u Srbiju.

Procenjeno je da se situacija u Srbiji dalje komplikuje, zbog čega je Parezanović dao instrukcije Manojloviću da se u Beogradu infiltrira u redove organizacije „Mirdita, Dobar dan“, a što je inače već i ranije činio po zadatku BIA.

Nakon toga, po oprobanom receptu Parezanovića, Manojlović će se krajem juna nametnuti i staviti na čelo protesta protiv kompanije „Rio Tinto“, a čime će zapravo po nalogu BIA neutralisati prave organizacije koje se bore protiv rudarenja litijuma u Srbiji i vrlo brzo ugušiti njihov bunt.

Prema informacijama iz udruženja “Zaštitimo Jadar i Rađevinu”, ovaj plan podrazumeva manipulaciju javnosti i simuliranje ekološke borbe kako bi se diskreditovali pravi aktivisti i omogućila realizacija projekta Rio Tinta. Manojlović je u više navrata tvrdio da se bori protiv ovog projekta, ali se u članku naglašava da on zapravo radi na prikrivanju istine i manipulisanju građanskim pokretima. Preuzimanjem vođstva nad protestima, on će sabotirati aktivnosti koje ugrožavaju interese kompanije i vlasti, čime će se ojačati pozicija Rio Tinta i smanjiti otpor lokalnog stanovništva i aktivista.

Istovremeno, po nalogu Parezanovića, Manojlović će se infiltrirati u redove festivala „Mirdita, Dobar dan“, koji je poznat po promociji kulturne saradnje između Beograda i Prištine. Cilj je da se iznutra kontroliše i utiče na ovaj događaj, koji je često bio meta kritika od strane nacionalističkih krugova u Srbiji.
Ovakva strategija omogućava BIA da nadgleda i manipuliše kulturnim i političkim dešavanjima u zemlji, koristeći Manojlovića kao ključnu figuru u svojim operacijama.

 

Slične novosti

Komentari