Home » Sastanak zamjenice ministra civilnih poslova BiH sa predstavnikom ambasade Južne Koreje

Sastanak zamjenice ministra civilnih poslova BiH sa predstavnikom ambasade Južne Koreje

Piše INFO

Zamjenica ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Marijana Mojić, sastala se sa predstavnikom ambasade Južne Koreje u Hrvatskoj Joongkeun Oh. Sastanku su prisustvovali i predstavnici sektora za zdravstvo Ministarstva civilnih poslova BiH.
Gospodin Oh posjetio je Bosnu i Hercegovinu u okviru inicijative ambasade Južne Koreje za identifikaciju novih projekata grant pomoći u narednoj godini. Povodom obilježavanja 30 godina diplomatskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Južne Koreje, ambasada planira proširiti donacije, a od Ministarstva civilnih poslova zatraženo je da dostavimo spisak prioritetnih oblasti za podršku.
Zamjenica ministra Marijana Mojić je istakla da je Republici Srpskoj, Federaciji Bosne i Hercegovine i Brčko distriktu najpotrebnija podrška u sektoru zdravstva, ali je naglasila i važnost ulaganja u obrazovanje. ukoliko to bude moguće. Spisak prioritetnih projekata bit će dostavljen ambasadi Južne Koreje u najkraćem mogućem roku.
Ova posjeta predstavlja značajan korak ka unapređenju saradnje između dvije zemlje. Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine izrazilo je zahvalnost ambasadi Južne Koreje na kontinuiranoj podršci.

Slične novosti

Komentari