Home » Šarović optužio vlast u Srpskoj da pravi podjele među borcima

Šarović optužio vlast u Srpskoj da pravi podjele među borcima

Piše INFO

Razumijemo sve brige boraca i njihovih porodica i smatramo da je izvodivo i realno iz budžeta obezbijediti pet KM po mjesecu učešća u ratu za borački dodatak koliko oni traže, rekao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

Kaže da se vlast, umjesto da rješava probleme boračke populacije, trudi da pravi podjele među borcima.

– Prije nekoliko godina boračka organizacija je bila jedinstvena sa društvenim statusom koji inače treba da ima. Danas su rascjepkani u 17 kolona. Kada su zajedno njihov glas je jači i mogu da ostvare svoja prava. Ovako uvijek se traže one krtice koje neće i koje imaju separatne interese i to je loše. Ako vi idete u više kolona onda idete sa slabim adutima. Vlast ih je rascjepkala da bi pojedine mogla da koristi u stranačke svrhe – navodi Šarović.

On tvrdi da je Srpska demokratska stranka uvijek bila, i da će uvijek biti uz borce.

– Izašli smo pred borce jer mi smo ti koji su rekli da su zahtjevi boraca opravdani i da treba posebna sjednica NSRS o njihovim pravima. Izašli smo i juče sa njima jer su NSRS i sve institucije zatvorene bez mogućnosti da javnost u tome učestvuje – kazao je Šarović i podsjetio da je vlast bila protiv održavanja posebne sjednice o pravima boraca.

Šarović kaže da je nedopustivo da se realni zahtjevi boraca ignorišu.

– Smatramo da je izvodivo i realno iz budžeta obezbjediti pet KM po mjesecu učešća u ratu za borački dodatak koliko oni traže. Imaju pravo i na stambeno zbrinjavanje, zapošljavanje i njih i predstavnika porodica poginulih boraca, a znamo koliko je sada neselektivno zapošljavanje. Preko 20 hiljada invalida rata danas prima od 30 do 100 KM na mjesečnom nivou! Na prvi posao danas čeka čak 1.660 djece poginulih boraca. To se više ne smije i neće dopustiti – poručio je Šarović.

Slične novosti

Komentari