Home » Ruska vojska u Bjelorusiji

Ruska vojska u Bjelorusiji

Piše INFO

Vojnici Oružanih snaga Rusije na poligonima u Bjelorusiji vrše intenzivnu obuku za napad na utvrđenja i borbu u urbanim sredinama.

To je saopšteno na Telegramu Ministarstva odbrane Rusije.

Na snimcima se vidi kako vojnici u belim uniformama i automatima napadaju objekte od cigle i drveta koje predstavljaju naselja. U obuci učestvuju tenkovi i borbena vozila pešadije.

“Moja četa sada ima obuku pod nazivom ‘urbane borbe’, smatra se da je to najsloženiji borba za motorizovane jedinice”, reka je komandir čete.
On je naveo, da se tokom vežbe borbena vozila pešadije, koja čuvaju tenkovske jedinice, uvlače u “grad”, a nakon toga vojska odlazi na sigurnu poziciju.

“Zatim tenkovi izvode akcije po gradu, vrše pritisak na protivnika, nakon čega se vrši napad na grad”, naveo je komandir ruske vojske.
Ranije je načelnik generalštaba Oružanih snaga Belorusije i prvi zamenik ministra odbrane Viktor Guljevič izjavio, da Minsk najviše brine granica sa Ukrajinom.
Prema njegovim rečima, Ukrajina je preduzela mjere kako bi prekinula ono što ih je povezivalo i da se razgraniče. Dodao je da Minsk nije davao povoda za to, ali da je Kijev navodio da Bjelorusija preti napadom na Ukrajinu.

Slične novosti

Komentari