Home » Rusija: Njemačka pokušava opravdati loše poteze okrivljujući Moskvu

Rusija: Njemačka pokušava opravdati loše poteze okrivljujući Moskvu

Piše INFO

Rusko ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je u srijedu da njemački kancelar Olaf Šolc pokušava opravdati loše poteze svoje vlade okrivljujući Rusiju za njemačke ekonomske probleme.

U saopštenju na svojoj veb stranici, ministarstvo je reklo da se Šolc fokusirao na napad na Rusiju umjesto da govori o problemima, izazvanim “nepromišljenom politikom njegove vlade” koja je dovela do prekida rusko-njemačke privredne i energetske saradnje “koja je decenijama osiguravala rast njemačke industrije.”

Šolc je rekao da nije spomenuo preseljenje mnogih njemačkih kompanija u SAD zbog “neviđenog povećanja” cijena energije i suzdržao se od objašnjenja o nespremnosti da se istraži eksplozija gasovoda Sjeverni tok, stoji u saopštenju.

Njemački zvaničnik takođe nije rekao kako antiruske sankcije štete samoj njemačkoj privredi i kako problemi u Njemačkoj utiču na cijelu EU, saopšilo je ministarstvo.

Ministarstvo je saopštilo da Rusija neće insistirati na obnovi privrednih veza kada završi sukob u Ukrajini, kako očekuje Šolc.

“Nećemo ništa pitati i njemački političari to trebaju shvatiti jednom zauvijek”, dodaje se.

“Svi argumenti Olafa Šolca dokaz su krize u razumijevanju trenutne situacije i strateške vizije. Očigledno su to granice razmišljanja aktualnih njemačkih vlasti”, zaključuje se, prenosi “Yani Safak”.

Slične novosti

Komentari