Home » Rusija bira predsjednika: Otvorena biračka mjesta

Rusija bira predsjednika: Otvorena biračka mjesta

Piše INFO

Počelo je glasanje na izborima za predsjednika Rusije. Prvi će svoje pravo glasa iskoristiti stanovnici Kamčatke, gdje su biračka mjesta već otvorena – glasaće se od 8.00 do 20.00 časova od 15. do 17. marta.

Centralna izborna komisija je registrovala četiri predsednička kandidata: Nikolaj Haritonov (Komunistička partija), Leonid Slucki (LDPR), Vladislav Davankov (Novi ljudi) i Vladimir Putin (samostalni kandidat).

Za izbore je pripremljeno više od 94.000 biračkih mjesta i odštampano 113,6 miliona glasačkih listića. Moći će se glasati i elektronskim putem, ako se birač prethodno registrovao u navedenom sistemu.

CIK će saopštiti preliminarne rezultate glasanja ujutru, 18. marta. Komisija će izaći sa prvim rezultatima u 21:00, 17. marta.

Od 25. februara do 14. marta se glasalo na udaljenim i teško pristupačnim mjestima, uključujući na polarnim stanicama i na brodovima na moru. Rusi u inostranstvu su u diplomatskim predstavništvima mogli da iskoriste svoje pravo glasa. Glasanje se obavlja na 288 biračkih mjesta u 144 zemlje.

Slične novosti

Komentari