Home » Rusi spremaju “Majdan 3”

Rusi spremaju “Majdan 3”

Piše INFO

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov izjavio je danas da ruske snage pripremaju operaciju “Majdan 3”.

Prema njemu, oni to rade kako bi doveli u pitanje proces donošenja odluka u Ukrajini, ali da ta operacija, kako je naveo, neće uspeti.

“Sada je u toku veoma ozbiljna operacija. Nisu našli ništa bolje nego da je nazovu ‘Majdan 3’. To je primitivno ime, ali tako zvanično stoji u njihovim dokumentima”, rekao je Budanov na konferenciji za novinare, prenosi Unian.

On je objasnio da Rusi u Ukrajini “žele da poseju misli o nelegitimnosti vlasti”, zato što nisu održani izbori u uslovima ratnog stanja. “Ovo je najskuplja operacija za Ruse i neće uspeti, jer znamo sve šta planiraju. Znamo kako da se tome suprotstavimo”, rekao je Budanov.

On je objasnio da je cilj Rusije da dovede u pitanje legitimitet, ne toliko predsednika, koliko donošenja odluka u Ukrajini uopšte. „Rusi računaju da će doći do izvesnih previranja u ukrajinskom društvu i nejasnoća u donošenju odluka, i da će se to se projektovati i na našu vojsku. Oni planiraju da u prvoj polovini juna nanesu vojni poraz na istoku…“, rekao je, pored ostalog, Budanov.

On je naveo da stabilan režim u Rusiji predstavlja pretnju Ukrajini i svetu i da će Ukrajina nastaviti da sprovodi operacije na ruskoj teritoriji, uključujući, kako je rekao, ”nove napade na ruske vojne baze na privremeno okupiranom Krimu”.

“Sve dok smo u ratu, biće problema unutar Ruske Federacije…Naše neprijatelje čekaju nova iznenađenja, a civilnom stanovništvu ne bih preporučio da koristi takozvani Krimski ’most”, naveo je Budanov.

Slične novosti

Komentari