Home » “Realno očekivati smanjenje ovlašćenja OHR-a”

“Realno očekivati smanjenje ovlašćenja OHR-a”

Piše INFO
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da je realno očekivati smanjenje ovlašćenja OHR-a u BiH i istakao da velika zasluga za to pripada institucijama Republike Srpske – predsjedniku Srpske, Narodnoj skupštini i Vladi.Stevandić je istakao da nema parlamenta kojem nije poslao pisma koje sadrže sve odluke Savjeta bezbjednosti UN o imenovanjima drugih visokih predstavnika, kao i odluku da Kristijan Šmit nije imenovan za visokog predstavnika.

– Republika Srpska je o tome upoznala kompletnu svjetsku i političku javnost, bez obzira što nisu pokazivali simpatije prema nama, jer postoji stereotip okrivljivanja Srba za sve. Do svijesti svih njih je doprla argumentacija iz Republike Srpske – rekao je Stevandić.

Podsjetio je da je izvještaj Vlade Republike Srpske proslijeđen Savjetu bezbjednosti UN.

– Nakon toga smo vidjeli smo da je počela ambasadorska histerija zbog postignutih spoljnopolitičkih uticaja Republike Srpske. Ovo je potvrda našeg uspjeha i dokazivanja da Srpska nije remetilački, nego faktor kojem se žele oduzeti prava – naglasio je Stevandić.

Slične novosti

Komentari