Home » Rajilićeva reagovala na uklanjanje fotografija: Mnogima smeta pominjanje srpskih žrtava

Rajilićeva reagovala na uklanjanje fotografija: Mnogima smeta pominjanje srpskih žrtava

Piše INFO

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković-Rajilić rekla je, nakon uklanjanja fotografija poginulih boraca Vojske Republike Srpske i srpskih civilnih žrtava rata sa javnih površina u Bratuncu, da nije iznenađujuće što mnogima smeta pominjanje srpskih žrtava.
“Zašto nekome smeta da se srpske žrtve koje su stradale od hordi takozvane Armije BiH znaju imenom i prezimenom i likom”, upitala je Rajilićeva.

Ona je izjavila Srni da treba da se srame oni koji ne žele da čuju i priznaju da je više od 3.000 srpskih civila i vojnika stradalo na području srednjeg Podrinja.

“U Srebrenici će se obilježiti 11. juli i o tome se priča od opštine do opštine, a srpskih žrtava kao da nije ni bilo. Šta to znači? Sklanjaju li se Majke Srebrenice, sklanjaju li se ostala udruženja? Oni su svugdje i na javnim i privatnim površinama, u svim institucijama i van institucija”, dodala je Rajilićeva.

Rajilićeva je zaključila da laži i obmane pojedinaca i pojedinih institucija kada je riječ o stradanju Srba u proteklom ratu idu dalje nego što to normalan čovjek može i da zamisli.

Tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina naložio je uklanjanje fotografija poginulih boraca Vojske Republike Srpske (VRS) i srpskih civilnih žrtava sa javnih površina u Bratuncu, što su porodice žrtava i učinile, saopšteno je juče iz Policijske uprave Zvornik.

Članovi porodica poginulih boraca VRS i civilnih žrtava rata juče su uz regionalni put Bratunac – Potočari postavili fotografije 3.267 srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja ubijenih i poginulih u proteklom ratu s ciljem da se međunarodnim zvaničnicima ukaže da su na ovom području stradali i Srbi i da su nad njima počinjeni mnogi zločini za koje niko nije odgovarao.

Iz Policijske uprave Zvornik sinoć je saopšteno da je tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina naložila uklanjanje fotografija sa javnih površina u Bratuncu, što su porodice žrtava i učinile.

Slične novosti

Komentari