Home » Rajilić: Zaustaviti provokacije bošnjačkih ratnih udruženja u Bužimu

Rajilić: Zaustaviti provokacije bošnjačkih ratnih udruženja u Bužimu

Piše INFO

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić smatra da predstavnici međunarodne zajednice i Savjeta za sprovođenje mira (PIK) moraju pod hitno da reaguju i zaustave provokacije bošnjačkih ratnih udruženja u Bužimu.

“Neprihvatljivo je da međunarodna zajednica i PIK ne reaguju na ovakve provokacije, dok na drugoj strani na svaku izgovorenu riječ u Republici Srpskoj reaguju”, rekla je Rajilićeva.

Prema njenim riječima, predstavnici međunarodne zajednice moraju da izvrše pritisak na bošnjačko političko rukovodstvo u Sarajevu da zaustave provokacije i stave pod kontrolu svoje ratne veterane.

Rajilićeva upozorava da bi ovakve provokacije mogle da izazovu kontraefekat u Republici Srpskoj, ističući da se ove aktivnosti moraju pod hitno zaustaviti kako se ne bi širile tenzije među narodima.

“Zahtijevamo od Tužilaštva i Suda BiH da procesuiraju one koji pokreću i podstrekavaju ovakve akcije i šire mržnju među narodima u BiH”, naglasila je Rajilićeva.

U Bužimu je juče došlo do novih okupljanja uniformisanih lica sa zelenim beretkama, pod ratnim zastavama Armije RBiH i uz pokliče “Alahu ekber!”.

Slične novosti

Komentari