Home » Radović se nada mjestu na čelu SDS

Radović se nada mjestu na čelu SDS

Piše INFO

Zaostatak od stotinu hiljada glasova za srpskog člana Predsjedništva BIH, duplo manje glasova od SNSD-a za Parlament BiH i više nego duplo manje za Narodnu skupštinu Srpske, za SDS čini se nije dovoljno da priznaju poraz. Izrazili su želju da baš oni organizuju novi protest zbog navodne izborne krađe.

Prvi među dobrovoljcima za galamu u Banjaluci je po svemu sudeći, Milan Radović. Nije tajna da je lično od ovih izbora očekivao mnogo. Između ostalog i to da će, nakon objave rezultata preuzeti vođstvo nad partijom. Nije da SDS ne treba novo rukovodstvo. To su i pojedini članovi partije podvlačili prethodne četiri godine. Pitanje je ipak koliki bi dio članstva pristao da to bude baš Radović. Ambicija teška svega 6 i po hiljada glasova, reklo bi se, nije dovoljna da Radoviću donese mjesto predsjednika stranke.

To što je tek treći po broju osvojenih glasova unutar partije, za Narodnu skupštinu Srpske, mnogima bi u SDS bio dovoljan argument da Radoviću ne pruže podršku. Pogotovo u okolnostima u kojima nekada državotvorna stranka treba vođstvo koje će imati autoritet i podršku u svim odborima. Skoro duplo više glasova od Radovića ima Ljubiša Petrović, a ispred Radovića je po podršci birača i Želimir Nešković. A ni u svojoj izbornoj jedinici Radović, očigledno, nije dobio zavidnu podršku.

Nije tajna i da je upravo Radovićev ulazak u stranku naljutio dobar dio članova, koji su od tada mahom počeli da napuštaju partiju. Među njima čak i neki dosadašnji narodni poslanici.

Slične novosti

Komentari