Home » Radnici u pravosuđu ne odustaju od svojih zahtjeva

Radnici u pravosuđu ne odustaju od svojih zahtjeva

Piše INFO

Sudijama treba smanjiti a radnicima povećati plate, komentar to predsjednika Srpske na štrajk u pravosuđu. Problem je to koji traje više od 15 godina, kaže Milorad Dodik. I tada su stranci upleli svoje prste. Dok su pojedinima plate povećavane drugi su za to povećane ostajali uskraćeni.

„Tada je isto intervencijom stranaca sudijama date veće plate, odvojeni su kao da oni vanzemaljci a oni koji su ostali radnici daktilografi i ostali koji rade druge poslove oni su ostali ispod crte jer njih nije zanimalo“, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

A danas to te iste radnike itekako zanima. Od svojih prava i zahtjeva neće odustati. Kao odgovorni ljudi spremni smo na svaku vrstu kompromisa, poručuju iz sindikata pravosuđa. Vrijeme je da se zaustavi diskriminacija prema određenim radnicima.

„Ako je povećana plata sudijama i tužiocima, zašto ne bi bila povećana i ovim radnicima. Prošle godine u januaru se to desilo, radnici ništa, ove godine u januaru radnicima ništa, a dio smo jednog sistema. Nema rada pravosudnih institucija bez ovih ljudi, bez ove administracije“, izjavio je Siniša Petrović, predsjednik Sindikata pravosuđa Republike Srpske.

Kompromis se mora naći, jasan je i resorni ministar. Za sljedeću sedmicu kaže Miloš Bukejlović dogovoren je i sastanak kako bi pokušali bar donekle približiti stavove. Razumijevanje prema zaposlenima postoji međutim nikako ne smije biti ugrožen rad institucija koje štrajkuju.

Slične novosti

Komentari