Home » Radna grupa za izmjenu Izbornog zakona čista farsa

Radna grupa za izmjenu Izbornog zakona čista farsa

Piše INFO

„Izmjene izbornog zakonodavstva na kojem treba da radi Interresorna radna grupa sačinjena od članova SNSD, SDA i HDZ, a bez predstavnika ostalih parlamentarnih stranaka i Centralne izborne komisije koja je zadužena da sprovodi izbore, osuđene su na propast”, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.


Borenović dodaje: “Ko može očekivati da se učini bilo kakav pomak kada to treba da naprave stranke kojima trenutni Izborni zakon daje širok okvir za izborne prevare i manipulacije kojim dobijaju izbore?“

Borenović kaže da je ovakva grupa sastavljena od tri vladajuće stranke koje su najodgovornije za izborne krađe presedan i farsa, budući da tu nema šireg političkog predstavljanja, nema članova CIK, niti članova organizacija iz nevladinog sektora koje se bave izborima i Izbornim zakonom:

„Međutim, šta god da urade, a prije ne urade, kakve god kozmetičke izmjene da naprave, jer od njih je nemoguće očekivati da promijene bilo šta suštinski, na narednim izborima će doživjeti potop. Protivnici režima u Republici Srpskoj će nastupiti jedinstveno, složno i bez sujeta.

Imaćemo zajedničke kandidate za inokosne pozicije o kojima se već razgovara, stvoriti širi krug djelovanja sa više organizacija, ali prije svega sa narodom.

U toj borbi su potrebni svi koji žele suštinske promjene. Takvih je neuporedivo više nego što vladajuće stranke mogu kupiti ili izmanipulisati njihovim glasovima na izborima“, zaključuje Borenović.

Slične novosti

Komentari