Home » Prva odšteta zbog smrti izazvane vakcinacijom

Prva odšteta zbog smrti izazvane vakcinacijom

Piše INFO

Viki Spit iz Velike Britanije čiji je partner preminuo nakon dobijanja vakcine AstraZeneke postala je prva osoba koja je dobila odštetu zbog smrti izazvane vakcinacijom.

Dobila je maksimalnu odštetu u iznosu od 120.000 funti, ali ona tvrdi da to nije dovoljno i da je nadoknada neadekvatna, prenio je BBC.

Njen preminuli vjerenik, rok pjevač Zajon (48) iz Alstona u Kambriji, u Engleskoj, razbolio se osam dana nakon što je dobio injekciju i preminuo u maju 2021. godine.

Viki Spit je pozvala hitnu pomoć 13. maja prošle godine kada se Zajonu pogoršalo zdravstveno stanje zbog “mučne” glavobolje, ali šest dana kasnije on je preminuo u Kraljevskoj bolnici Viktorija u Njukaslu.

U njegovoj smrtovnici je navedeno da je pacijent “umro uslijed komplikacija od vakcine”, prenio je BBC.

Ova 38-godišnjakinja kaže da se zadužila nakon što je izgubila Zajonovu zaradu i smatra da je trebalo da dobije oko 180.000 funti.

Viki Spit kaže da je Zajon bio zdrav, u dobroj fizičkoj formi i da je imao dobre šanse da preživi da je liječenje započeto ranije.

Dodala je da su Zajonovi jetra i bubrezi donirani nakon njegove smrti i da je doniranje njegovih organa pomoglo da se spasu životi tri osobe.

Slične novosti

Komentari