Home » Procurio tajni ruski plan: Evropa ulazi u rat?

Procurio tajni ruski plan: Evropa ulazi u rat?

Piše INFO

Očigledno tajni dokument ruske vlade koji je dospeo u javnost otkrio je da se predsednik Rusije Vladimir Putin sprema da “širi haos” širom Evrope gurajući kontinent u rat.

Dokumente, za koje se čini da ih je potpisao Putin, navodno su presreli ukrajinski hakeri i u njima se izlažu planovi za vreme nakon završetka rata u Ukrajini. Čini se da je pismo, koje je datirano 12. decembra 2023. godine, potpisao ruski diktator.

Ukrajinski nacionalni centar otpora saopštio je da je presreo dokumente. U pismu, za koje se smatra da je napisano Putinu, izlaže se plan od pet koraka koji će biti uveden nakon završetka rata u Ukrajini i “pada režima u Kijevu”.

Napadi će se pojačati
U pismu se navodi: “Nakon završetka SMO [specijalne vojne operacije] u Ukrajini i pada kijevskog režima, konfrontacija Rusije sa Zapadom neće prestati, već će se samo intenzivirati. Pretpostavlja se da je pismo Putinu napisao šef Državne dume Vjačeslav Volodin.

Pismo krije ključne ideje
Oni otkrivaju ključne ideje nacionalizacije najvažnijih industrija, sve veće cenzure, brisanja unutrašnje opozicije, “dezapadnjavanja“ Rusije i “izvoza haosa“ širom Evrope. Volodin takođe kritikuje “sraman” sporazum iz Brest-Litovska, sporazum iz perioda posle Prvog svetskog rata koji je doveo do toga da je Rusija izgubila kontrolu nad Ukrajinom, Poljskom, Belorusijom, baltičkim provincijama i njenim kavkaskim provincijama Kars i Batum.

To je dovelo do kasnijeg formiranja država kao što su Litvanija, Letonija i Estonija. U pismu se poziva na poništavanje efekata pakta.

Ruski lider je u više navrata govorio o svojoj spremnosti da upotrebi nuklearno oružje od invazije na Ukrajinu u februaru 2022. Najnovija takva pretnja stigla je u njegovom govoru o stanju nacije prošlog meseca, kada je upozorio Zapad da ne produbljuje svoju umešanost u borbe u Ukrajini jer bi tako rizikovali nuklearni rat.

Slične novosti

Komentari