Home » Pripadnici nepriznate crkve ispred manastira vrijeđali mitropolita na Cetinju

Pripadnici nepriznate crkve ispred manastira vrijeđali mitropolita na Cetinju

Piše INFO

Grupa pripadnika kanonski nepriznate crnogorske pravoslavne crkve okupila se danas ispred Cetinjskog manastira, te vrijeđala Njegovo Visokopreosveštenstvo mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Pravoslavni vjernici okupili su se danas u Cetinjskom manastiru koji proslavlja svoju slavu – Svetog Petra Cetinjskog, kao i veliki pravoslavni praznik Svetog apostola Luku.

Ispred manastira je bilo pojačano prisustvo policije, postavljena je ograda uz koju su vjernici ulazili u manastir, a građani sa crnogorskim nacionalnim obilježjima pjevali su takozvane crnogorske pjesme.

U jednom momentu se pojavio mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, kome su pripadnici kanonski nepriznate crnogorske pravoslavne crkve dovikivali da nije dostojan, prenosi “Cetinjski list”.

Na društvenim mrežama se pojavio i snimak na kom se vide okupljene takozvane patriote kako zvižde mitropolitu, vladikama, sveštenstvu i monaštvu i dobacuju im pogrdne riječi.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske saopšteno je da je današnju službu povodom manastirske slave služio Njegovo Visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom uz sasluženje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i episkopa pološko-kumanovskog Joakima, raško-prizrenskog Teodosija, pakračko-slavonskog Jovana, buenosajreskog i južno-centralnoameričkog Kirila, marčanskog Save, vikara patrijarha srpskog Porfirija, sveštenstva i sveštenomonaštva iz više

Slične novosti

Komentari