Home » Poslanici SNSD-a glasaće za podršku Savjetu ministara

Poslanici SNSD-a glasaće za podršku Savjetu ministara

Piše INFO

Dodik je danas održao sastanak sa poslanicima SNSD-a.

  • Ključno je da Republika Srpska na pravi način bude zastupljena na zajedničkom nivou BiH – istakao je Dodik novinarima nakon sastanka sa predsjednikom Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo Ljubišom Ćosićem i članovima ovog odbora.

On je poručio da će “SNSD u Istočnom Sarajevu i partija u cjelini imenovanja staviti pod lupu i adekvatno odgovoriti na sva druga pitanja”.

  • Dogovor koji smo postigli o formiranju Savjeta ministara je veoma važan zato što se obezbjeđuje da Srpska bude zastupljena u strukturama na nivou BiH – naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, određeni kompromisi bili su motivisani da bude obezbijeđena što bolja pozicija Republike Srpske.

  • I dalje tragamo za dvotrećinskom većinom u Narodnoj skupštini Srpske koju čini 56 poslanika i zato su nam važne sve političke partije. Zato su i neki koji nisu imali poslanike na nivou BiH bili uključeni u određenu strukturu – naglasio je Dodik i dodao da će SNSD razgovarati sa Socijalističkom partijom Srpske i ostalim partijama.

Dodik je istakao da je veoma važno da Srpska kao mehanizam stalne odbrane ima dvije trećine poslanika u NSRS.

  • Zato su nam potrebni svi koji žele da budu dio jedinstvene nacionalne i narodne odbrane Srpske – napomenuo je Dodik.

Podsjetimo, 2. hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za 25. januar.

Na dnevnom redu sjednice biće potvrđivanje imenovanja ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Slične novosti

Komentari