Home » Posebna sjednica NSRS: Iskazati jedinstven stav o pitanjima značajnim za budućnost Srpske

Posebna sjednica NSRS: Iskazati jedinstven stav o pitanjima značajnim za budućnost Srpske

Piše INFO

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić smatra da je potrebno iskazati srpsko jedinstvo o pitanjima značajnim za budućnost Republike Srpske, a jedno od njih jeste zatvaranje OHR-a.

– Narodna skupština mora pokazati dignitet kao najznačajnija institucija. Samo zajedno nešto vrijedimo, a svađama rušimo integritet ove institucije – rekao je Stevandić na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.
On je naglasio da se mora učiniti sve kako bi Republika Srpska bila sačuvana i da danas budu usvojeni zajednički zaključci.
Lider Socijalističke partije Petar Đokić rekao je danas da je visoki predstavnik izmijenio Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH što je bilo nedopustivo i da je njegova uloga upropastila dogovor tri naroda.

– Zato nam je važno da u BiH bude pokrenut dijalog kako bi bili definisani odnosi. Rješenje jeste Dejtonski mirovni sporazum, ali bez OHR-a i nekih međunarodnih zvaničnika koji žele da upravljaju institucijama – rekao je Đokić.

On kaže da se Srpska mora suprotstaviti daljem djelovanju visokog predstavnika u BiH.

– Treba nam biti jasno šta je potrebno učiniti da bi nam bilo bolje. Diskusija u Narodnoj skupštini je neophoda i značajna i zato Srpska treba još jednom pokazati da se zalaže za mir, dijalog i napredak. Srpski član Predsjedništva BiH danas je pokazao državnički odnos – kaže Đokić.

Lider DNS-a Nenad Nešić rekao je da se mora poslati poruka o srpskom jedinstvu.

– Gdje imamo slogu tu ćemo imati i pobjedu. Sve što bude u interesu Srpske DNS će podržati. Nikada nismo imali dilemu o štetnosti OHR-a i sve dok ova institucija radi bićemo protektorat – naglasio je Nešić.

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak rekao je da je neophodno dosljedno sprovođenje zaključaka Narodne skupštine.

– Ako ne poštujemo vlastite stavove, urušićemo institucionalnu moć. Zato moramo poslati jasnu poruku o radu visokog predstavnika koji je urušavao Dejtonski mirovni sporazum i Ustav – naveo je Selak.

Slične novosti

Komentari