Home » Pokušaj ubistva u Tuzli, uhapšen dvojac

Pokušaj ubistva u Tuzli, uhapšen dvojac

Piše INFO

Tuzlaci E.S. (36) i A.B. (39) uhapšeni su zbog pokušaja ubistva S.D. (48) iz Lukavca.

Kako je saopšteno iz MUP-a TK, sinoć oko 21 čas policiji je prijavljeno da je u Tuzli, u Ulici Husinske bune, ispred ugostiteljskog objekta, došlo do upotrebe vatrenog oružja a ranjen je S.D., nakon čega su dvije osobe pobjegle sa mjesta događaja.

Tom prilikom, S.D. je zadobio lake tjelesne povrede, konstatovane u JZU UKC-a Tuzla, Klinika za ortopediju i traumatologiju.

“Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja o učesnicima navedenog događaja, koji su ubrzo pronađeni i privedeni u službene prostorije Uprave policije MUP TK-a, a radi se o E.S.i A.B. iz Tuzle. O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, po čijem nalogu je izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla uz asistenciju policijskih službenika PU Tuzla – PS Zapad, kao i vještaka balističke struke”, navode iz policije.

Oni su uhapšeni i u toku je istraga po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca.

Nakon kriminalističke obrade, oni će danas uz izvještaj biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

Slične novosti

Komentari