Home » Pojedine škole u Srpskoj uvode nastavu na daljinu

Pojedine škole u Srpskoj uvode nastavu na daljinu

Piše INFO

Zbog povećanog broja zaraženih virusom korona, nastavu na daljinu će od sutra izvoditi Osnovna škola /OŠ/ “Јovan Dučić” u Istočnoj Ilidži, OŠ “Sveti Sava” u Rogatici, i to Centralna škola i područna odjeljenja Borike, Brankovići, Stjenice i Žepa, te sve osnovne i srednje škole na području Trebinja, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da će nastavu na daljinu izvoditi i Srednjoškolski centar “27. januar” u Rogatici, Tehnološka škola u Banjaluci i Srednjoškolski centar “Istočna Ilidža”.

“U svim ostalim osnovnim i srednjim školama vršiće se pojačana dezinfekcija i kontrola pridržavanja mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo, a nastavni proces biće organizovan kao i u prethodnom periodu prema utvrđenom Planu organizovanja rada u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona”, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo prosvjete i kulture će uputiti zahtjev Republičkoj upravi civilne zaštite da se počne sa dezinfekcijom svih škola u kojima je prethodno bio zabilježen veći broj zaraženih vaspitno-obrazovnih radnika i učenika.

Pojačana dezinfekcija planirana je u osnovnim i srednjim školama u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Istočnom Sarajevu i Trebinju.

“Podsjećamo da gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj predlažu Ministarstvu prosvjete i kulture koje osnovne i srednje škole, zbog pogoršane epidemiološke situacije, treba da organizuju nastavu na daljinu”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture pozivaju građane Republike Srpske da svojim odgovornim ponašanjem spriječe širenje virusa korona u lokalnim zajednicama i da na taj način omoguće svim učenciima da drugo polugodište završe u školskim učionicima.

U saopštenju se naglašava da se u skladu sa današnjim zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske i zaštite i spasavanja stanovništva, zabranjuje rad kulturno-umjetničkih društava, ali i vokalno izvođenje muzike u ustanovama kulture do 25. marta.

Slične novosti

Komentari