Home » Podignuta optužnica protiv Kokanovića: Sin poslanika optužen za ubistvo inspektora Markovića

Podignuta optužnica protiv Kokanovića: Sin poslanika optužen za ubistvo inspektora Markovića

Piše INFO

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv Nikole Kokanovića (23), sina narodnog poslanika Zorana Kokanovića, zbog teškog ubistva policijskog inspektora Nenada Markovića (38).

“Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv N.K. zbog krivičnog djela teško ubistvo iz člana 125. stav 1. tačka 5) u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 1. Optužnica je proslijeđena Okružnom sudu u Bijeljini na potvrđivanje”, saopštilo je OJT Bijeljina.

Kokanović se tereti za ubistvo pri umišljajnim dovođenjem u opasnost još nečijeg života, za koje je zaprijećena kazna od najmanje deset godina do doživotnog zatvora.

Zločin se dogodio u noći između 1. i 2. oktobra 2022. godine, ispred noćnog kluba ”Džil”. Prema navodima iz istrage Kokanović je Markoviću u prsa ispalio dva hica iz pištolja.

U rješenju za određivanje pritvora se navodilo da je Kokanović došao u ”Džil” kako bi potražio Markovića i njegovog suspendovanog kolegu Dalibora Bošnjakovića. U klub je došao u društvu sa još tri osobe, te je neko od njih rukama pokazivao Markoviću da izađe napolje i krenuli su prema izlazu. Marković i Bošnjaković su krenuli za njima i nakon što je Marković otvorio vrata i zakoračio da izađe ispred objekta, Kokanović mu je iz neposredne blizine ispalio dva hica u prsa, iz pištolja “Crvena zastava”, kalibra 7,65 mm. Marković je pao na trotoar, a Kokanović je okrenuo pištolj prema Bošnjakoviću povlačeći obarač nekoliko puta. Pritom zatvarač na pištolju je bio u zadnjem položaja usljed nedostatka metaka ili blokiranja oružja. Nije uspio da puca, a zatim se dao u bjekstvo i istu noć je uhapšen, prenosi ATV.

Kokanović je i ranije je dolazio u sukob sa zakonom, a iza sebe već ima nekoliko presuda.

Slične novosti

Komentari