Home » Počeo Kolegijum za drugu posebnu sjednicu NS RS

Počeo Kolegijum za drugu posebnu sjednicu NS RS

Piše INFO

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske počeo je u 9 časova zasjedanje na kome treba da bude definisan dnevni red za drugu posebnu sjednicu najvišeg zakonodavnog tijela u Srpskoj.

Od juče je poznato da bi druga sjednica trebalo da počne već u 9.30 i da će na dnevnom redu biti samo jedna tačka, a to je Izbor delegata za Vijeće naroda Republike Srpske.

Podsjetimo, ta tačka je juče skinuta sa dnevnog reda prve posebne sjednice, zbog toga što je Centralna izborna komisija tek dan prije održavanja te sjednice poslala djelimično ovjerene liste za delegate za Vijeće naroda, tako da parlamentare stranke nisu imale dovoljno vremena za eventualne žalbe po pitanju tih listi.

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine RS juče je rekao da će se delegati birati danas i da do 16 časova konačna imena delegata treba da budu dostavljena CIK BiH.

Podsjećamo, na juče održanoj posebnoj sjednici izabrana su tri potpredsjednika Narodne skupštine RS, a to su Mirsad Duratović (Pokret za državu) iz reda Bošnjaka, Anja Ljubojević (SNSD) iz reda Hrvata i Petko Rankić (SP).

Narodna skupština Republike Srpske juče je izabrala i pet delegata u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, a to su Sredoje Nović, Snježana Novaković-Bursać, Radovan Kovačević i Nikola Špirić (svi iz SNSD-a), te Želimir Nešković iz SDS-a.

Slične novosti

Komentari