Home » Plenković: Hrvatski navijači otišli u Grčku da bi pravili krivična djela

Plenković: Hrvatski navijači otišli u Grčku da bi pravili krivična djela

Piše INFO

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da su hrvatski navijači, koji su uhapšeni u Grčkoj, unaprijed znali da ne mogu gledati utakmicu i da su tamo otišli da naprave incident.
“Ako je UEFA donijela odluku da se gostujućim navijačima zabranjuje prisustvo na stadionu, onda nije bilo drugog razloga da idu u Grčku već da naprave incident. Mi ne smatramo da su ratni zarobljenici, već ljudi koji su svjesno, neki vrlo mladi pa su možda zavedeni, otišli praviti krivična ili prekršajna djela”, rekao je Plenković.

On je naveo da je jedan grčki državljanin poginuo, što smatra da nije dobro i da je imalo reputacijsku štetu za Hrvatsku koju su išli brzo da poprave i, kako kaže, uspjeli su u tome, prenose hrvatski mediji.

Plenković je rekao kako njegov i stav predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića o uhapšenim Hrvatima u Grčkoj nisu isti, već različiti, naglasivši da im Vlada pruža pravnu i konzularnu pomoć, a da su im Milanovićeve izjave štetile.

“Osuđujemo nasilje i huliganizam. U tome smo jasni, ali isto tako kao odgovorna Vlada dajemo podršku i pružamo pravnu i konzularnu pomoć hrvatskim državljanima”, rekao je Plenković.

Slične novosti

Komentari