Home » Piksi: Onaj ko tako misli, imaće problem

Piksi: Onaj ko tako misli, imaće problem

Piše INFO

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je pred meč sa Luksemburgom u šestom kolu kvalifikacija za Mundijal.

Naša selekcija gostuje u subotu od 20.45 i od rivala ima pet bodova više, ali i meč više.

“Svaki meč je različit. Ne možete da imate nikad dve iste utakmice. Pretpostavljam i da će timovi biti drugačiji. Da će im faliti igrači, kao i nama. Ono što je važno je da mi imamo svoj cilj. A to je pobeda i tri boda”, rekao je Stojković i dodao:

“Osvojiti prvo mesto je važno. Treba pobediti sve tri utakmice. To nije lako, ali mi ćemo pokušati. Idemo korak po korak.”

Piksi želi napadačku igru Srbije.

“Naš stil fudbala je takav da možemo reći da je ofanzivan. Smatram da je to fudbal koji ljudi vole da vide. Ja kao trener želim da gledam takav fudbal kada sam na klupi.”

Luksemburg je bio dobar u poslednje vreme. Da li je pratio njihove igrače, poput Sebastijana Tila?

“Ja sam fokusiran na svoj tim. Ali, naravno da razmišljamo o protivniku i da imamo osnovne informacije, kako igraju, u kom sistemu igraju. Luksemburg više nije isti tim kao pre 10-15 godina. Daleko su ozbiljniji danas. Onaj ko misli da će biti lako, imaće problem sa njima. Napravili su progresiju pozitivnu i to je evidentno.”

Proteklog vikenda je preminuo Bernar Tapi, nekadašnji predsednik Marseja i čovek koji je Piksija doveo u Marsej.

“Tužan momenat za mene. Čovek koji je potpisao ugovor sa mnom, koji me je odveo u Marsej. Ima veliku važnost za mene i moju porodicu. Žao mi je što više nije sa nama. Ostaće u mom srcu, pamtiću ga kao velikog gospodina”, zaključio je selektor Srbije.

Slične novosti

Komentari