Home » Petković: Predložene izmjene krivičnog zakona su neustavne i nepotrebne

Petković: Predložene izmjene krivičnog zakona su neustavne i nepotrebne

Piše INFO

Poslanik Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milan Petković ocijenio je da uporište u Ustavu BiH nemaju dopune Krivičnog zakona BiH koje se odnose na napad na suverenitet BiH, a čiji su predlagači poslanici Milan Dunović, Zlatan Begić i Vlatko Glavaš.

Petković smatra nepotrebnim ove dopune Krivičnog zakona, jer već postoji definisan napad na ustavno uređenje, pa bi se usvajanjem ovog prijedloga zakona duplirali propisi zbog čega bi došlo do haosa u pravnom sistemu.

– Takođe, nije dobro ni definisano biće ovog krivičnog djela, jer tamo se kaže da bi neko mogao tajno vršiti povredu suvereniteta. Ne znam kako bi neko tajno oduzeo suverenitet, možemo ga oduzeti samo javno u institucijama – rekao je Petković novinarima u Sarajevu.

On smatra i da je ovaj prijedlog služio samo u dnevnopolitičke svrhe, te da je riječ o stavu samo jedne političke stranke zbog čega je glasao protiv ovog zakona na sjednici Ustavopravne komisije Predstavničkog doma, koja je odbila prijedlog zakona.

– Ukoliko većina članova komisije kaže da nešto nije u skladu sa Ustavom, to se tako i prihvata kao pravna činjenica i mi nismo u obavezi da dajemo objašnjenja – naglasio je Petković.

Slične novosti

Komentari