Home » Petković: Dogovor znači da nema Kurtijeve kaznene politike

Petković: Dogovor znači da nema Kurtijeve kaznene politike

Piše INFO

Dogovor Beograda i Prištine o registarskim tablicama koji je postignut u Briselu znači da nema nikakve kaznene politike premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija prema Srbima koji voze automobile sa KM tablicama, kao i da je Kurti prihvatio sve ono što je prethodnih dana odbijao, rekao je u izjavi za Tanjug direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Ovim dogovorom od sutra od osam časova nema nikakvih kazni od 150 evra koje je planirao Aljbin Kurti i nema nikakve kaznene politike u svim ostalim fazama koje su bile deo odluke Aljbina Kurtija u vezi sa procesom preregistracije. Ovim dogovorom sačuvakli smo mir i uspeli da sačuvamo naš narod na severu KiM”, rekao je Petković sinoć za Tanjug.

Naglašava da je je posebno važno da ovim dogovorom ostaju KM tablice.

“Reč je o tablicama koje su zakonske koje legalno izdaje Republika Srbija i koje će Srbi na Severu KiM moća da koriste. One će i dalje biti u upotrebi kao što su bile i do sada”, naveo je Petković.

Kako je rekao, to između ostalog znači da će svi vlasnici automobila koji poseduju KM tablice moći normalno da registruju svoja vozila i produže njihovo važenje.

“Jedino gde ćemo zastati, zastaćemo sa izdavanjem potpuno novih KM tablica i to sve do trenutka dok se ne dogovorimo i ne pronađemo konačno rešenje po pitanju tablica. Ali ionako za poslednje tri godine te KM tablice nove se nisu izdavale,” rekao je Petković.

“Uspeli smo da sačuvamo mir i stabilnost. Uspeli smo da obezbedimo sigurnost za Srbe Severu KiM. Svakako dijalog i razgovori se nastavljaju i to je ono što je najvažnije jer treba da idemo u pravcu normalizacije odnosa, pre svega normalizacije odnosa na terenu kada je reč o normalnom životu i životu svih ljudi kako Srba tako i Albanaca”, navodi Petković.

Petković naglašava da je najvažnije to što je iz Brisela svim vlasnicima automobilima sa KM tablicama poručeno da mogu na miru da spavaju.

“Sačuvali smo svoje KM tablice”, rekao je Petković.

“Panika u Prištini, ‘Koha’ lažirala moju izjavu”
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je putem Twittera da je u Prištini nastala panika zbog dogovora oko registarskih tablica.

“Panika u Prištini zbog dogovora! ‘Koha’ je objavila tekst u kojem je lažirala moju izjavu. Bukvalno više rečenica je potpuno izmišljeno! Informacionim ratom, Priština pokušava da sakrije rezultate dogovora o tablicama. Sacuvali smo KM tablice”, istakao je Petković.

Petković je, pritom, okačio link na sporni tekst “Kohe”.

Slične novosti

Komentari