Home » Pešić: Imamo najtežu grupu – niko me nije iznenadio

Pešić: Imamo najtežu grupu – niko me nije iznenadio

Piše INFO

Svetislav Pešić, selektor Srbije, obratio se novinarima na konferenciji za medije.

Selektor Srbije Svetislav Pešić saopštio je spisak igrača za kvalifikacije za Mundobasket koje se naredne godine održava u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Zvaničan start priprema je 23. jun i selektor Srbije se tim povodom pojavio na konferenciji za medije.

18.43 Pešić:

“Petruševu treba samopouudanje. Ristić je odličan, Davidovac je vrlo motivisan, Dobrić je u dobrom stanju, Vanja je izvanredan. Dangubić nije igrao poslednje utakmice, znamo ga dobro. Aleksa dobar, Dejan Todorović je isto došao iz plej-ofa. Marko Pecarski, kog smo pozvali da vidimo dokle je stigao, dosta je dobar. Aleksa Novaković je nov, trojka i jedan od najboljih igrača ABA. Boriša SImanić je završio sezonu, računamo na Bobija, a Nemanju smo već objasnili”.

18.42 – Pešić o Pokuševskom:

“Pokuševski nije dobio dozvolu. Želi da igra, ne postavlja se pitanje, međutim, nije dobio dozvolu kluba jer oni smatraju da su kvalifikacije neobavezno takmičenje. Po pravilima ugovora između FIBA i NBA, on mora da se stavi na raspolaganja zvanična takmičenja, a NBA tretira EP, SP i OI kao zvanična. On je kandidat za EP, a da li će mu klub dozvoliti… to ćemo videti. Nije dobio dozvolu da igra kvalifikacije”.

18.38 – Pešić:

“Bjelica uradi mnogo stvari koji drugi ne mogu. Uživa zato veliko poštovanje, voli ga trener, saigrači, svi bi voleli da on dobije malo više minuta, ali to je velika konkurencija u timu. Zaslužuje čestitke na tome što je uspeo, napravio je sjajan doprinos ekipi, nadam se da njemu to podiže samopouzdanje, koje mu možda nekada zafali. Nemanja dugo godina igra za reprezentaciju, jedan je od retkih koji je na svim takmičenjima davao sve i uvek je bio tu da pomogne. Ja ga volim iz tog razloga, i koji trener to ne bi voleo? Sretni smo što je među ekipom. Ima ogromno iskustvo, izgrađen je karakter. Ovako jednoj ekipi on dođe kao kec na jedanaest. Radujemo se što je to i ne samo ja, već svi”.

18.37 – Pešić:

“Mislim da je Teodosić preživeo sezonu. Trenutno je na lečenju. Nadamo se da će igrati na Evropskom prvenstvu. Teo je imao povredu u trećoj utakmici, u finalu protiv Milana. Pod injekcijama je završio seriju, a mi u reprezentaciji ne dajemo injekcije.”

18.32 – Pešić:

“Niko me nije posebno iznenadio. Tarlać je već rekao, izazovna sezona je bila iza nas. Sa svima smo u kontaktu, ima puno povreda, operacija, neki igrači koji su pozvani su operisani. Recimo Trifunović. Radanov je operisan. Teška sezona, neki igrači koji su želeli, koji su iskusni, imaju povrede i na kraju krajeva, nije humano da vršimo pritiske. Nemanja je zdrav, Bobi je zdrav. Bjelica je slobodan agent i može odmah da trenira. Bogdanović je operisan, to je pod upitnikom. Ostaje u Americi do jula, tamo se oporavlja, i posle toga ćemo videti da li će biti dostupan za Evropsko prvenstvo.”

18.29 – Pešić:

“Čekamo Danila Anđušića, na spisku je i Jović. Videćemo. Možda će biti protiv Belgije. Ovo su sada košarkaši koji su kandidati za prvu utakmicu”.

18.28 – Pešić:

“Skupili smo se, ovo su sve momci koji su pozvani, među 25 kandidata, 15 se priključilo. Polako se skupljamo, treniramo, borimo se, pokušavamo da napravimo što je više moguće. Momci pokazuju veliki entuzijazam, žele da se pripremimo dobro.”

18.24 – Pešić:

“Letonija ne igra Evropsko prvenstvo, imaju samo jedan cilj, a to je da odu na SP. Neću da kažem da su bolji od Litvanije, koja je kandidat za medalju na EP, ali ako znate da su oni pre neko veče dobili Litvaniju sa 20 razlike, doduše, Litvanija nije u kompletnom sastavu, ali i Letoniji je falilo… Uverili smo se koliko je to talentovana ekipa koja je po meni jedan od glavnih favorita, zajedno sa Turskom i Grčkom. Biće borbe do kolena, pogotovo u prvoj utakmici u Rigi. Protiv Belgije su imali 9 hiljada gledalaca. Kod nas se to odavno nije desilo.”

18.22 – Pešić:

“Vrlo je važno da se zna da idemo u grupu sa Grčkom, Turskom i Velikom Britanijom. Grčka će biti prva jer je oba puta pobedila Tursku. Naša situacija, koliko god pokušavam da to pojasnim, izgleda da me svi slušaju, a ne čuju… imali smo najtežu grupu i u drugoj fazi ćemo imati najtežu.”

18.20 – Svetislav Pešić:

“Treći prozor prve runde, tako ja nazivam, jer postoji dve runde. Ovo je sada treći prozor prve runde u kojoj su dve utakmice. Kada se završe ove dve utakmice, bez obzira što ćemo se Belgija, Letonija i mi kvalifikovati, mnogo je važno sa koliko bodova ćemo ući u narednu fazu. Dobro je što smo pobedili Slovačku, ali to se neće računati u drugoj rundi”, rekao je Pešić.

18.18 – Obraćanje Dragana Tarlaća:

“Očekuje nas najzahtevniji prozor, ne samo zbog termina, već i rezultate i svega što sledi posle. A to su bodovi koji se prenosi i koji će umnogome odrediti startnu poziciju u kvalifikacijama i sve ono što sledi”.

“Sezona je za nekoga završena odavno, za nekoga skoro, a nekome i traje, Danilu Anđušiću. O svim tim izazovima i kompletnoj slici, mi smo obevestili klubove u prostorijama KSS. Upoznali smo ih sa onim što nas očekuje. Bio je dobar i konstruktivan i dobar razgovor”, dodao je Tarlać.

“Zamolio bih da se u ovom trenutku najveća pažnja pokloni onome što je ispred nas, prozorima, a ne Evrobasketu. Da se momcima koji su danas tu da se pruži najveća podrška jer, zaista, očekuju nas dve zahtevne utakmice. Mnogo će nam značiti svaka vrsta podrške”.

Slične novosti

Komentari