Home » Pekićeva odgovorila Turkovićevoj: Bilo bi normalno i da institucije BiH učestvuju u izgradnji memorijalnog centra

Pekićeva odgovorila Turkovićevoj: Bilo bi normalno i da institucije BiH učestvuju u izgradnji memorijalnog centra

Piše INFO

Poslanica PDP u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Mira Pekić upitala je danas otkud hrabrost ministarki inostranih poslova Biseri Turković da se buni zbog izgradnje memorijalnog centra u Donjoj Gradini kada nikada nije posjetila to mjesto. Bisera Turković ne smije da se buni na najavu izgradnje memorijalnog centra u Donjoj Gradini, u spomen žrtvama strašnog genocida počinjenog u Drugom svjetskom ratu. Odakle hrabrost njoj, koja nikada nije posjetila Donju Gradinu i odala počast žrtvama tog užasnog stratišta, da komentariše najavljenu izgradnju i bavi se time koji su narodi tu pomenuti – kaže Pekićeva.

Ona ističe da bi bilo normalno  i da institucije BiH učestvuju u izgradnji centra, izdvajanjem sredstava iz budžeta, ali da za to, očigledno, ne postoji volja, ali i da je Srbija mnogo puta pokazala da je prijateljski nastrojena ka BiH.

– S druge strane, od Turkovićeve su stizale samo otrovne strelice, poput onih da su vakcine “Astra Zeneka”, koje je donirala Srbija, jeftine i loše, ali nismo čuli riječi zahvalnosti kada je vlast Republike Srbije odlučila da obezbijedi vakcinaciju građanima cijele BiH, što je hiljade ljudi i iskoristilo – ističe Pekićeva.

Ona kaže da je Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije donio milionska ulaganja prijateljske  Srbije u privredu Republike Srpske:

– Republika Srbija je oslonac i zamajac i privrednog razvoja i Republike Srpske, ali i FBiH – sjetimo se da je pogon “Jumka” otvoren u Drvaru i da su najavljena milionska ulaganja Srbije u nekoliko opština u FBiH. Zahvalni smo Republici Srbiji na svakoj vrsti pomoći, kao i pomoći u očuvanju srpskog nacionalnog identiteta, što je predstavlja i izgradnja memorijalnog centra. To će ostati kao mjesto sjećanja i opomene za vijek vijekova, a riječi i djelovanje Turkovićeve u zaborav, gdje im je i mjesto – zaključuje Pekićeva.

Slične novosti

Komentari