Home » Pejsersi izgubili dobijeno protiv Bostona

Pejsersi izgubili dobijeno protiv Bostona

Piše INFO

Indijana Pejsersi imali su tri poena prednosti i dvaput loptu u svom posjedu u posljednjih 30 sekundi utakmice u Ti-Di Gardenu. Nisu napravili brejk.

Poslije Halibartonove izgubljene lopte šuteve su promašili Vajt i Tejtum, ali ni to nije bilo dovoljno Pejsersima – izgubljena lopta Nembharda, koju je trojkom kaznio Džejlen Braun poslije bloka Vajta na 6,1 sekundu do kraja.

”Džru je odlično dodao, Vajt je napravi odličan blok, a ostalo je istorija”, kazao je Braun.

Odgovornost za taj pogodak preuzeo je trener Indijane Rik Karlajl.

”Dopada mi se način na koji su se naši momci borili u ovoj utakmici. Ovaj poraz je u potpunosti moja krivica. Na deset sekundi do kraja trebalo je da uzmemo tajm aut, da prenesemo loptu na suparničku polovinu, da nađemo način da je ubacimo u igru i da pogodimo bacanje-dva, da završimo utakmicu”, rekao je Karlajl.

Halibarton je promašio šut za pobjedu, a Tejtum je dao deset poena u produžetku i Seltiksi su slavili u uvodnoj utakmici finalne serije plej-ofa istočne konferencije – 133:128.

Džejson Tejtum bio je najefikasniji sa 36 poena (12-26 iz igre, 12sk, 4ast), Džru Holidej ubacio je rekord sezone od 28 poena (10-16 iz igre, 7sk, 8ast), a Braun je imao 26 (10-20 iz igre, 7sk, 5ast).

Seltiksi su u prethodne dvije serije izgubili drugu utakmicu.

”Ovo ništa ne dokazuje. Dobili smo veliku utakmicu, ali serija je daleko od gotove“, kaže Tejtum.

”Osjećali smo se kao da smo (u produžetku) dobili drugu šansu. Pri kraju treće i u četvrtoj četvrtini nismo igrali dovoljno dobro, ali na kraju možda jesmo zaslužili pobjedu. U završnici smo odigrali dobre napade, Braun je pogodio šut i dao nam drugu šansu. O tome smo pričali pred produžetak – dobili smo drugu šansu, hajde da je iskoristimo”, dodaje Tejtum.

Slične novosti

Komentari