Home » PDP traži da se iz “sefa” izvadi Program reformi BiH

PDP traži da se iz “sefa” izvadi Program reformi BiH

Piše INFO

Crnadak kaže da PDP traži da se puna verzija „Programa reformi 2019-2020“, koja još uvijek, zvanično, počiva u sefu Predsjedništva BiH dostavi u Narodnu skupštinu Republike Srpske, kao i novi Program reformi kada bude finalizovan.

“Još uvijek nismo vidjeli ni „Program reformi 2019-2020“, osim skraćene, falsifikovane verzije koju je Dodik sramno predstavio Narodnoj skupštini Republike Srpske, a Savjet ministara se već priprema za izradu novog NATO dokumenta“, rekao je poslanik PDP-a u NSRS Igor Crnadak. 

„I usvajanje „Realizacije Programa reformi Bosne i Hercegovine 2019 – 2020“, pokretanje procedure izrade „Programa reformi Bosne i Hercegovine 2020 – 2021“, kao i osnivanje Кomisije za saradnju sa NATO-om, pod velom tajne su naknadno stavljeni na dnevni red sjednice Savjeta ministara, a predsjedavajući Tegeltija se nije čak ni udostojio da lično to saopšti javnosti BiH, a posebno Republike Srpske, nego je to zadovoljstvo prepustio svojoj zamjenici, ministarki Biseri Turković.

Još jednom je sasvim očigledno da vladajuća srpska ‘reprezentacija’ u zajedničkim institucijama BiH jedno priča, a drugo radi. Očigledno je da usvajaju tzv. Program reformi, a u Brisel upućuju ANP, Akcioni plan za članstvo u NATO“, rekao je Crnadak. 

Crnadak kaže da PDP traži da se puna verzija „Programa reformi 2019-2020“, koja još uvijek, zvanično, počiva u sefu Predsjedništva BiH dostavi u Narodnu skupštinu Republike Srpske, kao i novi Program reformi kada bude finalizovan: 

„Povodom prethodnog Programa reformi imali smo Posebnu sjednicu NSRS, odnosno predstavu Milorada Dodika, kada je na najsramniji način ponizio najvišu zakonodavnu instituciju Republike Srpske. U žaru pravdanja izdajničkih postupaka SNSD-a, upravo na toj sjednici smo doživjeli da ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske udari narodnog poslanika. Vrijeme je da se konačno otvore karte i pokaže šta to iz Sarajeva, u naše ime, šalje u Brisel“,

Slične novosti

Komentari