Home » PDP: Iz RS-a treba da se bira jedan član Predsjedništva BiH, isključivo direktnim načinom izbora

PDP: Iz RS-a treba da se bira jedan član Predsjedništva BiH, isključivo direktnim načinom izbora

Piše INFO

U vezi s jučerašnjim sastankom lidera opozicije s Matthewom Palmerom i Angelinom Eichhorsti i razgovorom o mogućim reformama načina biranja članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, oglasili su se saopštenjem iz Partije demokratskog procesa.

Iz PDP-a tvrde da su izmjene Izbornog zakona cilj za koji se godinama zalažu, jer trenutna regulativa ostavlja suviše prostora za manipulisanje i izborne krađe.

“Međutim, ako govorimo o suštinski političkim izmjenama zakona, o čemu se govori prethodnih dana, naš stav je jasan i nedvosmislen: s teritorije Republike Srpske treba da se bira jedan član Predsjedništva BiH i to isključivo direktnim načinom izbora, kako je to bilo i do sada” rekla je potpredsjednica PDP-a Jelana Trivić.

Dodaju da u Federaciji BiH trebaju sami naći prihvatljiv model izbora članova Predsjedništva.

“Ali, u Republici Srpskoj jedino direktan izbor ima smisla. Jučer smo čuli jasan stav lidera SDS-a i PDP-a Mirka šarovića i Branislava Borenovića te očekujemo da se i drugi politički akteri iz Republike Srpske direktno i nedvosmisleno odrede o ovom pitanju”, zaključuju iz PDP-a.

Slične novosti

Komentari