Home » Otvorena akcija “Čisto lice grada”: Uredna i čista Banjaluka primarni cilj

Otvorena akcija “Čisto lice grada”: Uredna i čista Banjaluka primarni cilj

Piše INFO

Ovog aprila očekujemo stotine hiljada turista u Banjaluci, i želimo da pokažemo sliku čistog i urednog grada, istakao je danas gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prilikom otvaranja akcije uređenja “Čisto lice grada”, koja se održava drugu godinu zaredom.
Međutim, Stanivuković je istakao i da očekivani dolazak turista nije jedini razlog akcije, već je naglasio da Banjaluka mora stalno da bude čista, u svakom trenutku.

“Obnavljanje pješačkih prelaza, krpljenje rupa na putevima, uklanjanje otpada, i divljih deponija, održavanje zelenila i čišćenje korita rijeka, samo su neke od akcija koje će nas grad učiniti još ljepšim”, istakao je gradonačelnik.

Dodao je da je još jedan cilj ove akcije želja da se u istu uključi veliki broj građana, a naročite djece.

“Ako se svako potrudi i očisti svoj ulaz, svoju ulicu, znači da vodi računa o čistoći Banjaluke”, tvrdi on.

Želju da se svi više ljudi priključi aktivnostima na proljetnom čišćenju i održavanju Banjaluke istakla je i Milada Šukalo, koordinator ove akcije.

“Radićemo na povećavanju svijesti građana, kada je riječ o održavanju higijene grada, a obezbjedili smo i nagrade za one koji budu učestvovali od, na primjer, sadnica pa do parkinga za bicikle”, istakla je Šukalo.

Takođe dodala je da sama akcija kreće uređenjem centra grada, zatim gradskih naselja, a onda i prigradskih dijelova Banjaluke.

Naglasila je i da će tokom ovog perioda, biti pojačane kontrole komunalne policije, kako bi što manje otpada bilo u gradu.

Za efikasno obavljanje ove akcije obezbjeđeno je 500 hiljada maraka, istakao je ovom prilikom gradski menadžer Bojan Kresojević.

Kresojević je pozvao građane da otpad savjesno odlažu ne samo tokom trajanja akcije, već tokom čitave godine. Takođe zahvalio se službama koje, kako je rekao, omogućavaju da Banjaluka ima zavidnu higijenu.

Slične novosti

Komentari