Home » Orlić: Prvi put biće formirana delegacija u parlamentarnom forumu Srbija-Srpska

Orlić: Prvi put biće formirana delegacija u parlamentarnom forumu Srbija-Srpska

Piše INFO

Potpredsjednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Orlić izjavio je da su konsultacije poslaničkih grupa u Skupštini Srbije danas uspješno okončane i da je postignut dogovor o sastavu skupštinskih delegacija, a da će prvi put biti formirana i delegacija u zajedničkom Parlamentarnom forumu Srbija – Republika Srpska, ustanovljenom krajem prošle godine.

Orlić je naveo da će devet poslaničkih grupa koje su se odazvale današnjem sastanku predložiti da parlament u novom sazivu ima šest potpredsjednika.

  • Svih devet grupa iz skupštinske većine i iz opozicije predložiće da Skupština u 14. sazivu ima šest potpredsjednika – dva iz SNS, po jednog predstavnika manjinskih nacionalnih zajednica – Mađara i Bošnjaka, jednog iz SPS-a i jednog predstavnika opozicione liste “Mi – glas iz naroda” – naveo je Orlić, saopšteno je iz SNS-a.

Prema njegovim riječima, uz Anu Brnabić, koja je predložena za predsjednika Skupštine potpisima 156 narodnih poslanika, u najužem rukovodstvu srpskog parlamenta izvjesno je da će naći najveći broj žena do sada.

Orlić je saopštio da će radom dva skupštinska odbora – Odborom za dijasporu i Srbe u regionu, kao i Odborom za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj, prema postignutom dogovoru, rukovoditi dvije opozicione grupe.

On je rekao i da će skupštinske službe tokom dana obavijestiti grupe, koje su odbile poziv da prisustvuju današnjim konsultacijama, da ukoliko žele imaju mogućnost da predlože više od 100 članova odbora i više od 20 članova međunarodnih delegacija uključujući i mjesta u delegaciji koja se sastaje sa Evropskim parlamentom.

Slične novosti

Komentari