Home » Određen jednomjesečni pritvor za dvojicu poreskih inspektora

Određen jednomjesečni pritvor za dvojicu poreskih inspektora

Piše INFO

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor inspektorima Poreske uprave Republike Srpske Aleksandru Miletiću i Đuri Rakiću, uhapšenima u akciji “Ulog”, potvrdila je Srni portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.

Tojagićeva je navela da je pritvor određen na prijedlog Republičkog javnog tužilaštva zbog osnovane sumnje da je Miletić počinio krivično djelo trgovina uticajem, a Rakić primanje mita.

Ona je navela da je Miletić osumnjičen da je kontaktirao direktora pravnog lica u Banjaluci rekavši mu da će biti predmet poreske kontrole koju će izvršiti njegov kolega Rakić, a koji je prilikom kontrole utvrdio određene nepravilnosti u pogledu poreskih obaveza.

“Nakon toga, osumnjičeni Miletić je, pravdajući to svojim službenim položajem i stvarnim uticajem, formiranim na činjenici da je sa osumnjičenim Rakićem radni kolega, oštećenom rekao da će uticati da iznos poreske obaveze bude manji, a zauzvrat zatražio novčanu nagradu za radnog kolegu u iznosu 3.500 KM koju je i preuzeo, te 500 KM za iznos poreske kazne”, rekla je Tojagićeva.

Ona je dodala da su ova dva inspektora osumnjičena da su krivična djela počinili od početka februara do 6. marta.

Okružni sud pritvor je odredio zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, kao i zbog bojazni da bi ponovili krivično djelo.

Policija u Banjaluci je 7. marta, u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet, uhapsila poreske službenike u okviru akcije “Ulog”.

Slične novosti

Komentari