Home » Nvidia CMP grafičke karte za rudarenje kriptovaluta neće uticati na dostupnost RTX modela

Nvidia CMP grafičke karte za rudarenje kriptovaluta neće uticati na dostupnost RTX modela

Piše INFO


Nvidia je predstavila svoj novi plan za rešavanje problema koje tržište trenutno ima kada je u pitanju odnos između ponude i zahteva za grafičkim kartama

Prvi deo kompanijinog plana je smanjivanje mogućnosti rudarenja kriptovaluta kod GeForce RTX modela, tako da ove karte postaju manje poželjne od strane majnera. Drugi deo plana jeste kreiranje potpuno nove kategorije proizvoda, Nvidia CMP – Cryptocurrency Mining Processor.

Nvidia CMP je linija proizvoda kreirana specijalno za profesionalne rudare kriptovaluta. Kompanija je ozvaničila proizvodnu liniju u februaru 2021. godine, kako bi zadovoljila specifične potrebe rudarenja Ethereum kriptovalute. Ovi procesori ne obrađuju grafiku, tako da će biti relativno beskorisni gejmerskoj populaciji.

Nvidia se nada da će, na ovaj način, jedna grupa kupaca želeti jedan proizvod, druga grupa će želeti drugi i svi će biti srećni. CMP proizvodi, kreirani od strane Nvidije će se prodavati od strane ovlašćenih partnera i biće optimizovani za najbolje performanse rudarenja i efikasnost.Tu su i prve specifikacije za Nvidia CMP HX, a prikazuju modele 30HX, 40HX, 50HX i 90HX. Prve dve verzije se očekuju tokom prvog tromesečja (verovatno u martu), a druge dve se očekuju tokom drugog tromesečja.

Kada je u pitanju smanjivanje mogućnosti rudarenja kriptovaluta kod GeForce RTX modela, nerfovanje kreće sa objavom RTX 3060 modela 25. februara. GPU će imati softverske drajvere koji su dizajnirani da detektuju posebne atribute algoritma za rudarenje Ethereuma i limitiraće hash rate ili efikasnost kriptorudarenja za oko 50 procenata.

Nvidia je potvrdila da se fokusira na limitiranje hash rate-a za RTX 3060, te da neće biti ažuriranja za već prodate proizvode.

Slične novosti

Komentari