Home » Novi cjenovnik u gradskom prevozu opet pred odbornicima

Novi cjenovnik u gradskom prevozu opet pred odbornicima

Piše INFO

Novi cjenovnik u javnom prevozu u Banjaluci sa cijenama karata većim za 20 do 25 odsto naći će se na narednoj sjednici gradske Skupštine, potvrdio je gradonačelnik Draško Stanivuković nakon sastanka sa predstavnicima svih gradskih odbora političkih stranaka u Skupštini grada i prevoznicima. Sjednica je zakazana za 29. jun, a dotad se karte neće prodavati.
“Na početku krize u februaru bio sam protiv bilo kakvog poskupljenja kada se mislilo da će cijena goriva biti 2,60 KM, ali sada je cijena goriva otišla još marku više, tako da je poskupljenje neophodno. Grad više ne može da pokrije gubitke”, kaže Stanivuković.

Gradonačelnik je dodao da su ovaj prijedlog već prihvatili odbornici PDP-a, SDS-a, SPS-a, pokreta Banjaluka zove, ali i Demosa koji je jedina politička partija vladajuće koalicije koja je za sada prihvatila ovakvo rješenje.

Odbornici SNSD-a, Ujedinjene Srpske i SP-a, još se nisu izjasnili po ovom prijedlogu.

“Dogovorili smo novi sastanak u ponedjeljak i da tada sve političke partije imaju svoj stav. Trenutno imamo oko 14 odbornika koji su spremni da prihvate ovakvo rješenje, potrebno nam je 16 ili 17, ostale stranke moraju do ponedjeljka da se odluče, kada ćemo imati još jedan sastanak”, istakao je gradonačelnik, dok se ostali učesnici sastanka nisu obratili novinarima.

Dejan Mijić iz Udruženja prevoznika ipak vjeruje da bi odbornici na narednoj sjednici mogli da se dogovore o novom cjenovniku, iako, kako tvrdi, ni taj cjenovnik neće mnogo popraviti položaj prevoznika.

“Novi cjenovnik o kojem se raspravlja formiran je na osnovu cijene 3,09 maraka, ali ni sa tim novim cjenovnikom nećemo moći biti na nuli, jer, prema izvještajima, naredne sedmice gorivo ide i preko četiri marke”, tvrdi Mijić.

Mijić je potvrdio da je dobio obećanje od gradonačelnika da će Grad pokriti razliku, odnosno minus u poslovanju prevoznika za jun mjesec, kao i da će subvencionisati neprofitabilne linije u potpunosti i u narednom periodu.

“Ovako ne možemo dalje, ukoliko se ne bude raspravljalo o novom cjenovniku na narednoj sjednici, krenuće nepopularne mjere obustave prevoza”, jasan je bio Mijić.

Slične novosti

Komentari