Home » Novaković Bursać: Ne postoji sporni glasački listić, on je po pravilima nevažeći

Novaković Bursać: Ne postoji sporni glasački listić, on je po pravilima nevažeći

Piše INFO

Ne postoji sporni glasački listić u vezi sa Domom naroda u PS BiH. Taj listić je po pravilima primjenjenim u NSRS za glasanje nevažeći, rekla je za RTRS Snježana Novaković Bursać, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

To što je CIK BiH izašao iz svog okvira i upustio se u tumačenje, a tako i u pokušaj prekrajanja izborne volje Narodne skupštine odnosno građana Republike Srpske, to je još samo jedan dokaz da je to tijelo spremno da ispunjava političke zahtjeve i želje PDP-a, odnosno u širem kontekstu političkog Sarajeva – istakla je Novaković Bursać.

Ona dodaje da je to je potvrđeno i iskazano kroz namjere da u slučaju SNSD, odnosno blok vladajućih stranaka iz Republike Srpske izgubi četvrtog delegata da su oni spremni da uđu u rekonstrukciju Savjeta ministara.

– Međutim, čini se da su se i oni zabrojali i preračunali, niti razumiju mogućnosti daljnjeg poltičkog djelovanja SNSD-a niti institucija Republike Srpske. To samo pokazuje kakvi su oni politički amateri, ali da su željni vlasti, pogotovo one političke u Sarajevu, to i te kako jesu – naglasila je Novaković Bursać.

Novaković Bursać je podsjetila javnost da su kao politički gubitnici bili spremni da mole pred centralom SDP-a i da prirede cjelokupnoj javnosti poniženje takve vrste gdje je grupacija stranaka iz Srpske išla je da moli za ulazak u vlast.

Ona je prokomentarisala i nedavne Helezove izajve u medijima.

 

– Izjave Zukana Heleza su nerelevantne i nisu vrijedne komenatara. Međutim, vrijedne su samo toliko da se iz njih pročita namjera i to o čemu političko Sarajevo mašta, a očigledno da maštaju da im se vrate PDP i SDS, jer računaju da s njima mogu da ostvare svoje političke ciljeve, a ne da provedu stavove Republike Srpske – zaključila je Novaković Bursać.

Slične novosti

Komentari