Home » Njemački list o Superligi: Arabija platila, srušio je Putinov poziv

Njemački list o Superligi: Arabija platila, srušio je Putinov poziv

Piše INFO

Nove informacije su “isplivale” u vezi s (propalim) projektom Evropske superlige (ESL).

Njemački “Zidojče cajtung” otkrio je pozdainu ESL i iznio šokantna saznanja da je “zatvorena” liga bila u režiji saudijskog princa Mohamada bin Salmana.

Nijemci pišu da je ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao sunarodnika i vlasnika Čelsija Romana Abramoviča i pritisnuo ga da odustane od Superlige jer je ruski Gazprom, glavni sponzor Lige šampiona, ujedno i ambicioznog Zenita iz Sankt Peterburga koji se probija u elitu.

Takođe, Sankt Peterbug je jedan od domaćina predstojećeg Evropskog prvenstva, ali i finala Lige šampiona naredne godine.

U vezi s tim, Rusija mora da bude u epicentru dešavanja kako ne bi postala drugorazredna fudbalska zemlja osnivanjem ESL.

Samim tim bi Liga šampiona izgubila na važnosti, a Rusija veliki događaj…

Odmah za Čelsijem se povukao Mančester siti i tu leži još jedna začkoljica.

Vlasnici Sitija iz Abu Dabija, odnosno šeik UAE Mansur bin Zajed, čim je saznao za Saudijce momentalno se povukao jer ne želi da bude dio projekta omraženih Saudijaca za njegovu zemlju.

Samim tim ni Pari Sen Žermen, čiji su vlasnici iz Katara, nisu htjeli u tu priču baš iz istih razloga i zategnutih odnosa dvije zemlje.

Glavna spona Saudijcima bio je predsjednik Real Madrida Florentino Peres i on je najzaslužniji što su Saudijci ušli u projekat.

Sve nakon što je njegova građevinska kompanija dobila u toj zemlji da gradi zabavni centar vrijedan 6,5 milijardi evra, ali i sponzorski ugovor za Real uz honorar 150 miliona.

“Pakleni” plan je otkriven u nestvarnoj režiji… Kao stvorenoj za neki holivudski film, prenosi B92.net.

Slične novosti

Komentari