Home » “Nisu dorasli donošenju važnih odluka za Srpsku” Petković o napuštanju skupštinske sjednice od strane opozicije

“Nisu dorasli donošenju važnih odluka za Srpsku” Petković o napuštanju skupštinske sjednice od strane opozicije

Piše INFO

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković izjavio je danas Srni da je opozicija napuštanjem posebne skupštinske sjednice pokazala da se boji visokog predstavnika i da nije dorasla za donošenje velikih i značajnih odluka za Srpsku.

Opozicija nije trebalo da napusti Narodnu skupštinu. Naprotiv, svi poslanici su morali da diskutuju o predloženoj tački dnevnog reda, jer je riječ o važnoj stvari. BiH je protektorat i zato je važno što je Narodna skupština juče zauzela stav da ne treba imenovati novog visokog predstavnika – rekao je Petković.

On je istakao da je važno da se zna stav Republkike Srpske o OHR-u i visokim predstavnicima.

Narodna skupština usvojila je juče zaključke u vezi sa ocjenom rada visokog predstavnika, primjenom Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH u periodu razgovora o imenovanju novog visokog predstavnika. Usvojena je i informacija o primjeni Aneksa 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Narodna skupština smatra da je vrijeme da BiH sa svoja dva entiteta i tri konstitutivna naroda preuzme odgovornost za vlastiti razvoj u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim pravom, a ako to ne bude na dnevnom redu u skorije vrijeme, treba pokrenuti razgovore o mirnom razlazu, navodi se u zaključcima skupštinske većine.

Slične novosti

Komentari