Home » Neželjeni efekti nakon druge doze su snažniji, no to je znak da vakcina funkcioniše

Neželjeni efekti nakon druge doze su snažniji, no to je znak da vakcina funkcioniše

Piše INFO

Istina je da kod vakcina protiv koronavirusa koje se daju u dvije doze, neželjeni efekti nakon drugog vakcinisanja mogu biti snažni, ali stručnjaci ne smatraju da je to loše.

Istraživačica sa Univerziteta u Kaliforniji Kristen Choi može potvrditi činjenicu da su simptomi nakon drugog vakcinisanja zaista teški, ali da na kraju sve prođe kako treba.

Ona je imala groznicu, a visoka temperatura je prelazila čak 40 stepeni, ali neželjeni efekti su ubrzo prošli i sada je svjesna da je to vrijedilo kako bi bila sigurna od koronavirusa.

“Jako sam zahvalna što sam primila vakcinu i što sam dobila zaštitu, želim da svi imaju tu mogućnost”, rekla Choi.

Kako sve više ljudi dobija vakcinu, a imunizacijski tempo je sve brži, mnogi se plaše kakve nuspojave bi se mogle razviti kod njih, pogotovo nakon druge doze kada su i simptomi snažniji.

Stručnjaci pojašnjavaju da su simptomi, koji se kreću od bolne ruke do glavobolje i mučnine znak da druga doza “radi svoj posao”. Kažu da je reakcija na vakcinu zapravo znak da imunološki sistem daje svoj odgovor na zaštitu, a da su snažne reakcije pokazatelj toga da vas vakcina čuva još snažnije i dugotrajnije.

Slične novosti

Komentari