Home » Nešić: Bošnjački političari zaustavljaju BiH na evropskom putu

Nešić: Bošnjački političari zaustavljaju BiH na evropskom putu

Piše INFO

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je danas da je iznenađen odlukom bošnjačkih ministara da glasaju protiv prijedloga sastava pregovaračkog tima sa Evropskom agencijom za graničnu i obalsku stražu koji su time odbili krupan korak na putu BiH ka EU.

Iznenadila me je odluka, jer sjedim sa ljudima koji se zaklinju u svoju posvećenost evropskom putu. Јoš više sam iznenađen nerazumijevanjem i kukavičlukom. Operativna saradnja znači da entitetski i kantonalni MUP-ovi sarađuju sa pripadnicima Granične policije BiH u čiji sastav će ući i pripadnici Fronteksa. Kao Srbina i političara sa iskustvom u Sarajevu, nisam zatečen činjenicom da bošnjački politički “krem”, umjesto budućnosti bira prošlost i podjele – istakao je Nešić.

On je poručio građanima da je Ministarstvo na čijem je čelu učinilo najviše na evropskom putu, što, kaže, pokazuje i izvještaj Evropske komisije i može se čuti na svim sastancima.

Nešić je rekao da je bi sa Fronteksom Ministarstvo bezbjednosti BiH daleko odmaklo u odnosu na druge.

  • Poštovani građani, kao ministar znam da u vama nema prepreka da postanemo dio evropske kolektivne bezbjednosti nakon decenija nestabilnosti i kriza. Ima u onima koji se kriju iza vas – rekao je on.

Nešić je istakao da je, kao Srbin, dužan da kaže da se iza odbijanja podrške Fronteksu ogoljeno demonstrira politika koja i Sarajevo, ali i sve u BiH vuče nazad.

  • Oni koji su ga odbili znaju da u tome nema ništa loše. Znaju i da tako BiH ostaje jedina zemlja regiona koja nije dio evropske kolektivne bezbjednosti. Znaju i da tako zaustavljaju BiH na evropskom putu. Znaju i da je sve što je uradilo Ministarstvo bezbjednosti BiH u skladu sa Ustavom i Dejtonskim mirovnim sporazumom. U skladu je i sa proklamovanom riješenošću da ovaj Savjet ministara da ključni doprinos EU integracijama. Znaju i nije ih briga – naglašava Nešić.

Nešić ističe da oni, “nesposobni da pomjere zemlju naprijed, svojim biračima ponovo nude mržnju prema Republici Srpskoj i Srbima”.

  • Kao i svaki put do sada rezultat će biti isti – politikom mržnje od BiH će praviti tamni vilajet – naglasio je Nešić.

Slične novosti

Komentari