Home » Napadnuta ruska Crnomorska flota

Napadnuta ruska Crnomorska flota

Piše INFO

Vojno obaveštajna agencija Ukrajine (GUR) izvela napad na rusku Crnomorsku flotu. Uništen brod ruske mornarice “Sergej Kotov”, vredan 65 miliona dolara.

Kako prenosi Kijev independent, žestoki napadi na Krim, gde je stacionirana ruska Crnomorska flota, izvedeni su tokom noći, a taj izveštaj pratile su i informacije o više eksplozija koje su odjeknule na tom okupiranom poluostrvu.

Prema izveštajima ukrajinskih medija, zbog jakih napada ugašeno je svo osvetljenje na Krimskom mostu, koji je odmah zatvoren.

“Segej Kotov”, vredan oko 65 miliona dolara, pogođen je sa, kako se navodi, više ukrakinskih dronova. Operacija napada na Krim izvedena je, naveo je GUR, u saradni sa ukrajinskim pomorskim snagama kao i sa ministarstvom tehnologije.

Da je Krim sinoć bio poprište žestokih sukoba, govore i podaci koje je podelilo rusko ministarstvo odbrane, koje je navelo da su ruski PVO sisatemi oborili čak 38 neprijateljskih dronova.

Ruska strana za sada tvrdi da je oborila ukrajinski SU-24, kao i da je ukrajinska vojska pokušala da izvede napad na Krim, koji je Putin anektirao još 2014.

Prema specijalizovanim telegramskim kanalima, u ukrajinskom napadu je učestvovalo 6 bombardera Su-24 i tri lovca MiG-29 Oružanih snaga Ukrajine. U prvom talasu lansirane su rakete-mamci ADM-160 MALD u cilju odvraćanje pažnje sistema PVO, nakon čega su lansirane krstareće rakete Storm šedou/SCALP-AG.

Slične novosti

Komentari