Home » Moskva: Guranje tzv. Kosova u Savjet Еvrope dokaz koliko su nisko pali

Moskva: Guranje tzv. Kosova u Savjet Еvrope dokaz koliko su nisko pali

Piše INFO

Guranje tzv. Kosova u Savjet Еvrope pokazuje koliko je ova organizacija degradirala, kažu danas iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije za “RIA Novosti”.


“Priština je učinila još jedan, ali ne i posljednji korak ka članstvu u Savjetu Еvrope”, prokomentarisao je neimenovani izvor, podsjećajući da je 27. marta ove godine Parlamentarna Skupština Savjeta Еvrope izglasala preporuku da Priština bude novi član ove organizacije.


“Autori ove inicijative lako su prešli preko ključne odredbe povelje Savjeta Еvrope koja govori da je on stvoren ‘u cilju jačanja jedinstva evropskih naroda’. Tako izgleda ‘red koji se zasniva na pravilima’ (Zapada)”, prokomentarisali su iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Podsjetimo, Politički komitet Parlamentarne skupštine Saveta Еvrope do sada je Prištinu označavao kao “Kosovo*”.

“Prijem tzv. Kosova u Savjet Еvrope je kršenje međunarodnog prava sa dalekosežnim posljedicama”
Ipak, u aprilu ove godine, na sjednici Parlamentarne skupštine, očekuje se da će biti usvojen zahtjev tzv. Kosova za članstvo, a potom i da bi u maju, na ministarskom sastanku, njegov ulazak u Savjet mogao da bude i izglasan.

Ministar spoljnih poslova u tehničkom mandatu Ivica Dačić, koji se od izbora Ane Brnabić za predsjednicu Skupštine nalazi na čelu Vlade potvrdio je da je za formiran tim koji će se boriti protiv prijema Prištine u Savjet Еvrope.


Ivica Dačić je rekao da će se na čelu tima nalaziti on i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Slične novosti

Komentari