Home » Miličević: 9. januar i SDS su vječni i dio identiteta srpskog naroda

Miličević: 9. januar i SDS su vječni i dio identiteta srpskog naroda

Piše INFO

Deveti januar i zabrana SDS-a su, smatra on, završni čin uništavanja identiteta Republike Srpske nakon kojeg Dodik može ponoviti čuvenu rečenicu Stipe Mesića: ”Ja sam svoj posao završio”. ”E, pa nije završio svoj posao i neće dok je ijednog Srbina u Republici Srpskoj. Živjeće i 9. januar i SDS“, ističe Miličević.

‘Deveti januar je dan Republike Srpske i tako će ostati zauvijek. To što Milorad Dodik, mimo volje naroda iskazane na referendumu, pokušava da se odrekne 9. januara čin je veleizdaje. Republika Srpska ima svoj Dan Republike – 9. januar koji je simbol identiteta srpskog naroda i duboko je ukorijenjen u našoj istoriji i tradiciji. Nećemo dozvoliti da se njegova važnost umanji ili ukloni”, poručio je predsjednik SDS-a Milan Miličević.

On podsjeća da je 700.000 građana Republike Srpske na referendumu reklo da je 9. januar Dan Republike i da volju naroda niko ne smije urušavati, a pogotovo ne predsjednik Republike koji treba da predstavlja jedinstvo naroda.

”Moram reći da nisam iznenađen Dodikovim potezom jer je ovo samo završni čin kontinuiteta njegove politike koja je počela ukidanjem platnog prometa sa Srbijom, ukidanjem naših registarskih tablica, pasoša i ličnih karti. Dok je bio `najveći Srbin’, istovremeno je sproveo Arbitražnu odluku za Brčko, formirao Sud i Tužilaštvo BiH, kao i SIPA i desetine agencija na nivou BiH. Zabranu himne Bože pravde prihvatio je riječima da ‘nije fer jer je odluka donijeta na Svetog Savu’. Izbrisao je sva obilježja pod kojim je stvorena Republika Srpska i koja su dio identiteta srpskog naroda”, navodi Miličević.

Deveti januar i zabrana SDS-a su, smatra on, završni čin uništavanja identiteta Republike Srpske nakon kojeg Dodik može ponoviti čuvenu rečenicu Stipe Mesića: ”Ja sam svoj posao završio”.

”E, pa nije završio svoj posao i neće dok je ijednog Srbina u Republici Srpskoj. Živjeće i 9. januar i SDS“, ističe Miličević.

On žali što je Dodik zloupotrijebio Svesrpski sabor za podmetanje kukavičijih jaja, kako bi trgovao sa strancima, a u strahu od procesa koji se vodi pred Sudom BiH.

”Republikom Srpskom se ne trguje. Ona nije na prodaju”, jasan je Miličević i dodaje:

”Sretenje poštujemo kao dan državnosti Srbije, ali Republika Srpska je nastala 9. januara”.

‘Glas naroda je jasan, i mi ćemo se, poručuje Miličević, boriti za očuvanje naših simbola koji predstavljaju identitet Republike Srpske, pri tome nikad ne ugrožavajući odnose Srbije i Srpske.

„Naše jedinstvo je temelj snage i prosperiteta, i svaki pokušaj da se to jedinstvo naruši biće odlučno odbijen”, smatra Milan Miličević, predsjednik SDS.

Navodi da SDS podržava stavove predsjednika Aleksandra Vučića, posebno njegovo opredjeljenje da je najveći srpski nacionalni interes ekonomija, kao i Republika Srpska u okviru Dejtonskog sporazuma.

„Srbija i Srpska moraju se boriti za ekonomski napredak. Snažna ekonomija je ključna za prosperitet i stabilnost našeg naroda, a jedinstvo koje dijelimo sa Srbijom predstavlja osnovu za ostvarenje tih ciljeva. Žao nam je što je Milorad Dodik zloupotrijebio svoju poziciju da bi trgovao sa strancima i bacio mrlju na deklaraciju”, poručio je Miličević.

 

Slične novosti

Komentari